Vellinge

Där häst och fest är bäst och lockar flest

I regn som solsken. Kärleken till hästar är det som är bäst och lockar flest till Falsterbo horse show. Det tredje svaret från några av de äldre besökarna på familjedagen blev inte helt oväntat – fest.

"Kan vi ha en sådan hemma? undrar Christin Bengtsson, 6 år.Bild: Moa Dahlin
Det duggar tätt mellan paraplyerna denna onsdag på Falsterbo horse show. Runt hagen med miniponnies, som är en av aktiviteterna under hästveckans familjedag, trängs både stora och små besökare.
– Kan vi ha en sådan hemma? undrar Christin Bengtsson och pekar på fölet som knappt når henne till midjan i mankhöjd.
–Det är iallafall inte 700 kilo häst, säger pappa Erik Bengtsson, som tycker att familjens traditionella besök i Falsterbo innehåller en bra mix av tävling, shopping och bilar. Lillasyster Carolin Bengtsson, 4 år, summerar dagens höjdpunkt i två ord: klappa hästar.
Clara Lindén, 8 år, och Alexandra Skogsberg, 5 år, är på plats med hela tjocka släkten. I år har tre generationer med ett tjugotal familjemedlemmar åkt från Trollhättan till Falsterbo Horse Show.Bild: Moa Dahlin
Är man redan blöt kan man lika gärna blöta ner sig lite till. I kön till vattenattraktionen Runnerz väntar Alexandra Skogsberg, 5 år, och Clara Lindén, 8 år, på sin tur.
– Bada, hästar, fest, shoppa. Här finns något för hela familjen. Man träffar så mycket människor och det är fantastiskt fina hästar, säger mamma Louise Skogsberg.
Klanen från Trollhättan har besökt hästveckan i närmare trettio år. Som mest har fyra generationer varit på plats samtidigt. Mormor Lena Skogsberg menar att Falsterbo horse show är nästan lika mycket folk- som hästfest.
– Det är kärleken till hästar som får alla att komma tillbaka år efter år, till och med i ösregn, säger hon.
"Det är kul. Man flyger så högt", summerar Victoria Haak, 8 år, bungeehoppet på studsmattan. Familjedagen bjöd också på ansiktsmålning, trollerishow, pyssel, ponnyridning och hunduppvisning.Bild: Moa Dahlin
Victoria Haak, 8 år, från Viby utanför Kristianstad tycker inte att lite duggregn är mycket att tjafsa om. När familjen besökte hästveckan förra året var det storm, berättar hon. Hittills har dagen bjudit på hästar, hundar – och bungee.
– Det är kul. Man flyger så högt, säger hon.
– Men jag är lite höjdrädd.
Mer nyheter från Vellinge hittar du på Här i Vellinge.
Fakta

Family Corner

Falsterbo Family Corner håller öppet mellan 10.00 – 18.00 alla dagar 8 – 16 juli.

Gå till toppen