Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

De söker ung Malmötalang till nytt skandinaviskt pojkband

Är du en kille mellan 15 och 20 år som gillar att sjunga och dansa? Då kanske du är nästa medlem i ett nytt skandinaviskt pojkband.
– Tänk bara: de skulle kunna få stöd från tre olika länder i Melodifestivalen till exempel, säger initiativtagaren Jan Lysdahl.

Sara Kofoed, Natasja Kunde och Julie Mansfeldt är en del av projektet Join & follow.Bild: Lars Brundin
När Dygnet Runt träffar gänget bakom det nya pojkbandsprojektet Join & follow har de precis anlänt till Malmö från Köpenhamn. Idag ska de dela ut flyers och försöka hitta potentiella medlemmar till bandet bland Malmös unga killar – imorgon bär det vidare till Oslo.
Jan Lysdahl har jobbat inom musikindustrin i över 30 år, både som producent, låtskrivare och trummis. Han har dessutom jobbat som A&R och letat nya talanger till skivbolag som BMG och EMI.
Han fick idén till ett nytt pojkband tillsammans med PR-profilen Jens F Kofoed. Målet är att skapa ett framgångsrikt skandinavistik pojkband: med en kille från Danmark, en från Norge och en från Sverige.
Vägen till framgång tror de går genom målgruppen: tonårstjejer. Därför har de med sig Sara Kofoed, Natasja Kunde och Julie Mansfeldt i projektet. Tillsammans med två andra tjejer kommer de att vara delaktiga i uttagningsprocessen och senare till och med ha ansvar för att döpa bandet.
– Alla tjejerna är fans av andra pojkband. De är målgruppen och de vet vad de vill se i killarna, säger Julie Vintersborg, webbdesigner på Join & follow.
Trots de senaste årens pojkbandstrend med internationella succéer som One Direction så saknas ett liknande alternativ i Skandinavien, menar hon. Sara Kofoed, Natasja Kunde och Julie Mansfeldt håller med.
– Vi har ju Marcus och Martinus i Norge, men de är så unga, säger sjuttonåriga norskan Julie Mansfeldt.
Jan Lysdahl och Julie Vintersborg.Bild: Lars Brundin
Efter ett samarbete med danska Aller media och ungdomstidningen Vi unge har Join & follow nått ut i Danmark och har nu sållat ner ansökningarna till ett tiotal kandidater.
– Det är verkligen väldigt hög kvalitet, därför blir man ännu mer sugen att göra det här nu. De både sjunger bra, dansar bra och ser bra ut, säger Jan Lysdahl.
Nu återstår att hitta lovande svenska och norska killar – och sedan att välja ut gruppens tre slutliga medlemmar. I slutet av sommaren ska processen vara klar.
– I september någon gång kommer vi kalla in till en offline casting. Först skickar man in en video på vår hemsida där man sjunger – och utifrån det materialet bestämmer vi vem som blir bjuden till Köpenhamn, förklarar Julie Vintersborg.
Både Jan Lysdahl och Jens Kofoed har gått in och stöttat projektet ekonomiskt – men än så länge jobbar alla gratis med Join & follow.
– Vi har fått med den danska vd:n för Universal på idén och han i sin tur har pratat med den svenska vd:n. Tanken är att om vi ska skaffar fram killarna så kan de sen gå in och hjälpa till med låtskivande, musikvideos och reklam, säger Jan Lysdahl.
Vad är det ni letar efter i killarna?
– Det ska vara en unik blandning, så det krävs att de har en unik utstrålning. Och såklart att de har som dröm att stå på scen och jobba i showbiz.
Håll koll på Malmös nöjesliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Gå till toppen