Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Ingen comeback för Petronella Andersson – hästen skadad

Förra året var hon själv skadad – i år är det hennes häst. Under onsdagen kom beskedet att Petronella Andersson från Ljunghusen lämnar återbud till de internationella klasserna. Stephanie Holmén och Fredrik Jönsson får chansen istället.

Stephanie Holmén från Vellinge ersätter Petronella Andersson från Ljunghusen
Hon skulle efter en lång väntan få göra comeback på hemmaplan i Falsterbo, men ännu en gång var oturen framme. Det blir istället Stephanie Holmén och Fredrik Jönsson som ersätter Petronella Andersson.
- Vi fick ett sent återbud från Petronella Andersson som tyvärr fått en häst skadad. Jag är glad att vi kunde få in båda de här ryttarna i startfältet med så kort varsel, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona i ett pressmeddelande.
Stephanie Holmén har redan startat i Falsterbo under veckan där hon bland annat hoppat Flip’s Little Sparrow i Elitallsvenskan för Österlens lag. Stoet har hon nyligen tagit över från sin arbetsgivare Peder Fredricson.
– Det känns jätteroligt och väldigt nervöst men framförallt är det spännande. När jag fick "Sparven" så blev ju det här nästan ett mål direkt. Jag hann bli lite besviken när jag inte kom med, därför är jag glad att jag är det nu, säger Stephanie Holmén.
När fick du reda på det?
– Lisen (Bratt Fredricson) ringde mig tidigt i morse. Jag trodde nästan att hon skojade, men när hon sa att Petronellas häst var skadad så förstod jag att det var på riktigt. Det här blir det absolut största jag tävlat hittills, med mycket mer press och nerver, så nu måste jag lägga i en extra växel.
Henrik Ankarcrona tror att Stephanie Holmen och Sparven kommer få en ljus framtid ihop.
- Vi vet att hästen kan hoppa Grand Prix-klasser och att ryttaren är väldigt konkurrenskraftig. Det är ett mycket spännande ekipage för framtiden, säger Ankarcrona.
Hon kommer starta med Flip’s Little Sparrow och Clarence och Fredrik Jönsson startar Cold Play och Luckie.
Svenska hopptruppen i Falsterbo:
Malin Baryard Johnsson, Rolf-Göran Bengtsson, Henrik von Eckermann, Jonna Ekberg, Peder Fredricson, Douglas Lindelöw, Helena Persson, Evelina Tovek, Angelie von Essen, Alexander Zetterman, Robin Ingvarsson, Matilda Pettersson, Jörgen Larsson, Karin Martinsen, Fredrik Jönsson och Stephanie Holmén.
Gå till toppen