Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Nykomlingarna blev svenska mästare

Sveriges bästa hopplag är korat – nykomlingarna Åby Ridklubb vann onsdagens final i Elitallsvenskan.

Andrea Falk, Gabriella Mannersson, Sissela Smith, Marcus Westergren och lagledare Jonas Rinné jublade i regnet.
För första gången någonsin avgjordes finalen i Elitallsvenskan inne på Falsterbos internationella hopparena, och för först gången blev det Åby Ridklubb som stod som segrare.
– Det var riktigt kul och maffigt, sa Åbys Gabriella Mannersson efter segern.
Hon har ridit de båda finalomgångarna med brutet nyckelben, men det hindrade henne inte för att rida sina rundor.
– Det har varit lite tufft med nyckelbenet, det var fyra centimeter mellan ben till ben. Nu ska det ligga omlott, fast det kanske det inte gör efter sista rundan.
Nykomlingarna från Östergötland hade med sig två fel från söndagens första finalomgång och låg strax efter fjolårets vinnare Strömsholms Ridsportförening. Men under onsdagens avgörande kunde inget av de tre andra lagen rå på Andrea Falk, Gabriella Mannersson, Sissela Smith och Marcus Westergren som vann på sex fel efter två omgångar.
Lagledaren Jonas Rinné hade som mål att laget skulle ta medalj, men att det skulle bli guld hade han inte räknat med – inte heller att vägen dit skulle gå spikrakt. Laget vann semifinalen på Strömsholm den 1 juni.
– Vi satsade på medalj. Jag vet att vi har jätteduktiga ryttare, så jag har inte behövt göra mycket mer än att samla dem. Det var vår dag i dag, sa Jonas Rinné.
Förra årets segrare, Strömsholm, fick se sig besegrade av nykomlingarna. Inför finalens allra sista runda var det redan klart att Åby hade vunnit och Strömsholms Jens Fredricson red om silverplatsen. Det skulle krävas en felfri runda men rutinerade Fredricson fick en bom ner och ett tidsfel och trillade därmed ner på en tredjeplats på 12 fel.
Tvåa kom Skyrup Country Club Ryttarförening med 9 fel och på fjärdeplatsen kom Dagstorpsortens Ryttarförening med 13 fel.
Gå till toppen