Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Wimans blogg

Övriga resultat den här kvällen visar hur tufft det är redan i detta steg

Flera meriterade lag hamnade i svårigheter i Champions League-kvalet.

Bild: PETTER ARVIDSON
Malmö FF:s insats mot Vardar Skopje ägnar jag en hel krönika åt, men för att ge lite perspektiv gillar jag att höja blicken och se vad som händer i övrigt också. Något vi ibland glömmer bort.
Här några exempel ur kvällens kvalskörd, låt oss börja i norden då.
FC Köpenhamn var illa ute och låg under med 0-1 i paus borta mot slovakiska Zilina. Vände och vann med 3-1. Andrija Pavlovic gjorde alla tre målen på en kvart.
Rosenborg kom i underläge på Irland mot Dundalk, lyckades med möda rädda 1-1.
Mer normalt var väl att IFK Mariehamn var chanslöst mot Legia Warszawa som vann på Åland med 3-0.
Men kikar vi vidare så fick Bate Borisov - som ofta är i gruppspel - bara 1-1 hemma mot armenska Alashkert.
Astana lyckades besegra Jurmala från Lettland på bortaplan med 1-0 och stannar vi i Baltikum så vann alltså MFF-bekanta Zalgiris från Litauen mot högrankade Ludgorets med 2-1.
Mostar från Bosnien föll bara med 1-2 hemma mot slovenska Maribor, som också är högt rankat och ofta tar sig långt åtminstone i kvalen.
Och sist men inte minst, ständiga gruppspelslaget Apoel från Cypern lyckades 1-0-vinna hemma mot Dudelange från Luxemburg tack vare en stolpträff och att det rapporteras att hemmamålvakten gjorde en rad strålande räddningar.
Detta ger ett litet perspektiv på vad det innebär för Malmö FF att resa till Strumica och i hettan där nere försöka "vända" 1-1 till avancemang mot Vardar Skopje nästa vecka.
Den där bollen som studsade ner på mållinjen, efter en kanon avlossad av Anders Christiansen, hade behövt ta en centimeter längre ner på ribban.
Då hade läget varit väldigt mycket annorlunda, så är det.
Läs alla artiklar om: CL-kvalet 2017: MFF–Vardar
Gå till toppen