Åsikter

Läsartext: Är det vi som pendlar mest som ska spara åt er?

Den senaste tiden har det verkligen inte varit roligt att vara pendlare, skriver Susanne Bermhagen.Bild: Ingemar D Kristiansen
Kommentar till kundtjänstchefen på Skånetrafiken, Susanne Jönssons, insändare: ”Tio kronor i tågersättning är mer rättvist”. Sydsvenskan, Åsikter 9 juli.
Läs mer:Tio kronor i tågersättning är mer rättvist
När jag läste ditt svar till resenären Charlotte Pehrson blev jag inte bara förbluffad utan rent ut sagt förbannad. Det är ett hån mot oss resenärer som pendlar varje dag.
Den senaste tiden har det verkligen inte varit roligt att vara pendlare. Dagligen träffar man människor som beklagar ”sorgen”. Nej, det är ingen som har dött, utan de beklagar att vi pendlare lever ett tufft liv. Ingen vill byta med oss. När det då blir problem och vi dagliga pendlare kommer för sent till våra jobb, missar flygavgångar, fritidsaktiviteter eller läkarbesök med mera, får vi en ersättning från 1 juli med hela tio kronor per resa! Anledningen är att Skånetrafiken behöver spara pengar.
Menar du på riktigt att det är vi som pendlar mest och drabbas värst som ska betala era kostnader? Ställ i stället krav på Trafikverket och se till att vi inte drabbas av fler förseningar.
Läs mer:Hädanefter beställer jag en taxi när tåget inte kommer i tid
Du tycker att det är rättvist att få tio kronor i ersättning. Vem är det rättvist för? Inte för oss pendlare i alla fall. Det är ju vi som drabbas mest eftersom vi reser mest. Därför bör vi få mer ersättning än den som åker mer sällan.
Jag hade gärna betalt mer i månaden för att pendla med tåget, men då måste tågtrafiken fungera!

Susanne Bermhagen

Läs mer:Vi vill ha din åsikt – så här gör du
Gå till toppen