Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Janelle Larsson: ”Pappa är väldigt nervös på läktaren”

De unga talangerna höll nerverna i schack under ponny grand prix-finalen. Mest nervösa är nog föräldrarna på läktaren – där ibland fotbollslegendaren Henrik Larsson.

Janelle Larsson kom trea i ponny Grand prix.
Sex ekipage gjorde upp om placeringarna i omhoppningen och de tre bästa bor alla i Skåne och kommer från riktiga idrottsfamiljer. Trean Janelle Larssons bakgrund skiljer sig något från ettan Ingemar Hammarströms och tvåan Erik Nordströms hästbitna familjer – hon supportas istället av fotbollsstjärnan och pappan Henke Larsson.
– Jag skulle vilja ha en bild på honom på läktaren, folk säger att han är väldigt nervös. Han tycker det är läskigt när jag hoppar, säger Janelle Larsson.
Henrik Larsson missar aldrig Falsterbo och trots att han inte har någon erfarenhet av hästar så gav han ändå ett par råd till dottern innan torsdagens final.
– Han brukar ge rådet att vara fokuserad, gå in i en bubbla, göra sitt bästa och ha kul.
Segern säkrade Ingemar Hammarström som nyligen flyttade till Ljunghusen med sin familj. Både han och Janelle Larsson kommer om två veckor tävla ponny-EM i Ungern.
– Det här kändes som en jättebra uppladdning inför EM. Jag ville inte rida för fort, och det hade ändå inte gått att rida snabbare Ingemar i dag. Jag sa innan jag red in att det där går aldrig att slå, skrattar Janelle Larsson.
Gå till toppen