Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Lorentz till Malmö i höst

Det dröjde tre år, men i juni överraskade Lorentz fansen med ett nytt album. Nu står det klart att hiphopstjärnan åker ut på turné till hösten. Den 25 november spelar han på Moriskan.
– Jag tror aldrig att jag har sett fram emot en turné så mycket som den här, säger han.

Lorentz åker ut på skandinavisk turné till hösten. Arkivbild.Bild: Izabelle Nordfjell/TT
Efter att ha slagit igenom tillsammans med sin bror i duon Lorentz & Sakarias släppte Lorentz sitt första soloalbum, "Kärlekslåtar", 2014. Men sedan dess var det tyst från hiphopstjärnans håll.
Fram till i juni, då Lorentz överraskade fansen med nya albumet "Lycka till".
– Jag kände att jag hade varit borta så länge, och inte släppt någon musik på länge. Jag försöker släppa musiken på det mest spännande sättet jag kan. Det var idén, och det gick ju väldigt bra, säger han.
Anledningen till att det tog just tre år var för att han behövde ny inspiration.
– Jag började spela in en ny skiva direkt efter den förra, men det blev som en förlängning av "Kärlekslåtar". Ibland behöver det gå lite tid för att musiken ska få en annan infallsvinkel. Det ska nog inte gå tre år mellan varje skiva, men inför den här fick det ta det, säger han.
Arbetet med det nya albumet gick snabbt när Lorentz satte i gång. För ett år sedan fanns inte en enda låt, berättar han.
– För mig är det väldigt tydligt när jag kan jobba eller inte. Jag måste må bra för att jag ska kunna göra musik, annars går det inte. Det är enklare för mig att uttrycka allting när jag mår bra. Det är inte som när folk är ledsna och plockar upp en gitarr och sjunger, så fungerar det inte alls för mig, säger Lorentz.
I sommar spelar han på festivalen Way Out West, och till hösten är det en turné som gäller. Bland annat stannar Lorentz till i Malmö, Lund och Köpenhamn.
– Jag tror aldrig att jag har sett fram emot en turné så mycket som den här, så det ska bli najs. Jag känner mig taggad på att spela igen. Förut har jag turnerat så länge i sträck, jag gjorde typ tre turnéer i sträck med ”Kärlekslåtar”. Nu har jag haft ett uppehåll, det känns som att jag har nya dansmoves att visa på scenen, säger Lorentz.
Men först väntar semester för hiphopstjärnan.
– Det har varit ett intensivt arbete, det är lite sjukt att jag hann få ihop allting och släppa det innan sommaren. Jag har inte tagit någon semester på väldigt länge, så jag ska nog försöka chilla innan Way Out West, säger Lorentz.
Fakta

Lorentz

Om Lorentz: Född 1991. Slog igenom 2009 i hiphopduon Lorentz & Sakarias med albumet "Vi mot världen". Släppte 2014 sitt första soloalbum, "Kärlekslåtar", som bland annat vann "Årets hiphop/soul" på P3 Guld 2015.

Aktuell: Med albumet "Lycka till", som släpptes i mitten av juni. Åker på turné till hösten, men innan dess spelar Lorentz på festivalen Way out West den 10 augusti.

Turnéplan: 21/10 Umeå, 27/10 Norrköping, 1/11 Uppsala, 2/11 Göteborg, 3/11 Lund, 4/11 Helsingborg, 10/11 Örebro, 11/11 Karlstad, 24/11 Borlänge, 25/11 Malmö, 1/12 Oslo, 2/12 Linköping, 8/12 Köpenhamn, 16/12 Stockholm.

Gå till toppen