Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skottlossning mot flera lägenheter på Bennets väg på Rosengård

Ett stort antal skott avlossades mot flera lägenheter på Bennets väg på Rosengård strax innan midnatt på torsdagen. Åtta våningar i huset där det bor många barn träffades av kulor från, vad polisen misstänker, är ett automatvapen.

Polisen larmades vid 23.40 om skottlossningen på Bennets väg.
– Det känns som om man har dragit med ett automatvapen upp mot fasaden, säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral kort efter larmet vid 23.40-tiden på torsdagskvällen.
Bild: Patrick Persson
– Det var två salvor. Det var flera skott i den första salvan. Sedan hördes skrik, berättar en person som bor i närheten.
Flera uppringare hörde av sig till polisen och berättade om skottlossning och automateld. Även en polispatrull uppfattade skottlossningen.
– Vi har gått igenom hela trapphuset och sett så där inte är någon skadad, säger Stephan Söderholm.
Lägenheter på våningsplan ett till åtta har träffats av kulorna. Flera chockade personer i huset uppges ha fått hjälp.
Många av de som bor i området samlades på och runt den innergård där skottlossningen ägt rum. En del kollade ut genom sina fönster eller stod på sina balkonger för att följa polisens arbete. På platsen berättar personerna att de hört minst ett tjugotal skott avlossas.
Bild: Patrick Persson
– Det känns obehagligt. Vi skulle precis gå och lägga oss när vi hörde först en lång skottsalva, sedan en kort. Det var minst tjugo skott alltså, säger en boende på samma innergård som skjutningen ägde rum.
– Det finns så många barn här på gården. Tyvärr hör man skottlossning hela tiden i den här staden nuförtiden, säger samma person.
Flera polispatruller skickades till platsen efter larmet om skottlossning. Polisen spärrade av Bennets väg och tekniker, patrullhundar och en vapenhund kallades till platsen.
– Vi knackar dörr i området och håller på med inre spaning. Vi ser vem det är som kan vara intressant att skjuta på i den fastigheten, säger Stephan Söderholm.
Det finns i nuläget ingen utpekad misstänkt gärningsperson i ärendet, enligt Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisen. Han vill heller inte bekräfta att ett automatvapen har använts i samband med skjutningen.
– Det kan konstateras att ett antal skott har avlossats, men att det skulle vara ett automatvapen är inget jag kan bekräfta, säger han.
Vid 03-tiden under natten mot fredagen var polisen färdig med den tekniska undersökningen på brottsplatsen och i samband med det hävdes avspärrningarna.
Ytterligare utredningsåtgärder pågår, och polisen kommer under fredagen bland annat försöka att ta reda på om någon av de boende på adressen har någon hotbild mot sig.
Vid 04.15-tiden på fredagsmorgonen hade polisen ännu ingen misstänkt person gripen i ärendet.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen