Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Norrdans besöker Lund i helgen

Sju bröder och sju koreografer på sju gånger sju minuter. På lördag besöker det norrländska danskompaniet Norrdans Lund med sin föreställning Sju gånger sju.

Sju gånger sju är ett verk som är skapat för att dansas utomhus och Norrdans beskriver verket såhär: "Inga krav, inga hinder - bara dans".Bild: Lia Jacobi
Sju bröder av Aleksis Kivi var en av de första romanerna som skrevs på det finska språket. Som en del i firandet av Finlands 100-års jubileum har Norrdans bjudit in sju koreografer för att koreografera varsitt verk i vilket de tolkar en var av de finska bröderna.
Varje verk är sju minuter långt och koreograferna fick sju dagar var på sig att jobba med dansarna. Dansarna, som inte är sju stycken utan nio, är en del av Norrdans internationella ensemble.
Ett av verken, om den blyga men omtyckta Timo, är koreograferat av Lidia Wos, koreograf och tidigare dansare på Skånes dansteater. Bland de andra koreograferna finns bland annat Roy Assaf från Israel och Katrin Hall från Island.
Norrdans Lundabesök är en del av Sommarlund och äger rum utanför Domkyrkan på lördag klockan 16.00. Inträdet är gratis.
Dansar i verket gör Fanny Barrouquère, Anaïs Pensé, Tomáš Červinka, Claudia Fürnholzer, César García Steensen, Viktor Konvalinka, Jakub Mędrzycki, Hanna Nussbaumer och Leila Verlinden.Bild: Lia Jacobi
Gå till toppen