Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Holmén skrällde i Falsterbo – bästa svensk i Grand Prix

Stephanie Holmén från Vellinge hade en riktig kanondag på jobbet. Hon blev bästa svensk i två GP-klasser och segrade med sin femåring.

Stephanie Holmén blev bästa svenska under torsdagens kval till söndagens GP.Bild: MATHILDA AHLBERG
– Jag är bara lycklig och kan knappt tro att det är sant. Det var min första femstjärniga tävling och jag blir femma i en klass och fyra i den andra... Jag hoppas att jag kan hålla i det här och att det inte bara är den här dagen, sa Stephanie Holmén, som tävlar för Österlen, efter sin ritt i GP-kvalet.
Torsdagsmorgonen inleddes med att hon blev femma och bästa svensk i Falstebo Horse Pris. Därefter vann hon Folksam Open för 5-åringarna med Cloudy Bay. Och på eftermiddagen knep hon tillsammans med Flip's Little Sparrow fjärdeplatsen i Grand prix-kvalet och blev bästa svenska ekipage även där.
Henrik Ankarcrona som tog ut Stephanie Holmén till den svenska truppen så sent som i onsdags var mer än nöjd med hennes prestationer.
– Hon kommer in och smiskar till allihop. Men jag är inte förvånad. Jag ville sätta in en ryttare som kan prestera och jag hade inte fel om Stephanie.
Läs mer: Vill du få ut mesta möjliga av Näsets stora hästfest? Vi har bästa listan för dig!
Läs mer: Talangen från Vellinge siktar mot OS
Gå till toppen