Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Besvikelsen: Sverige femma i Nations cup

Det blev inget styrkebesked för svenskarna inför EM. Nederländerna vann fredagens nationshoppning – ett besviket svenskt lag slutade femma. – Det här kan vi inte vara nöjda med, sa Peder Fredricson.

Peder Fredricson.
Fredag innebär nationshoppning i Falsterbo. Det är åtta lag, fyra ryttare i varje, två omgångar och laget får stryka sämsta resultatet i varje omgång. Svenskarna hade hoppats på en vinst på hemmaplan.
– Rent resultatmässigt så är vi ju så klart inte nöjda med en femteplats. Men vi hade sju superbra rundor, sa förbundskapten Henrik Ankarcrona efter tävlingen.
Henrik von Eckermann var enda svensk som blev dubbelnolla – ingen bom föll i de två rundorna. Han var första svensk ut och i första rundan hade både Schweiz och USA ridit två felfria ritter. Men Eckermann på sin Mary Lou lyckades hålla nerverna och red en lugn och säker nolla – samma sak i andra omgången.
Douglas Lindelöw och Zacramento fick fyra fel i båda sina rundor. Nations-cup debutanten Evelina Tovek på Castello fick en bom ner i första rundan och ett tidsfel. I den andra föll tre bommar och med ännu ett tidsfel landade siffran på 13 fel i andra omgången.
– Det trillade några bommar, men om man ser på det överlag så gick hon in i laget med bara ett par dagars förberedelser och gör premiär på hemmaplan i nationshoppningen. Så all heder åt henne, sa Henrik Ankarcrona.
Von Eckermann, Sverige på hästen Mary Lou 194 i Nations Cup.Bild: PETTER ARVIDSON
Den stora stjärnan Peder Fredricson och Christian K gick ut sist i laget. Han red felfritt i första rundan och Sverige låg trea inför andra omgången. Falsterbopubliken höll andan medan ekipaget säkert tog sig över hinder efter hinder. Men efter vattengraven blev det ett missförstånd mellan Peder Fredricson och Christian K.
– Det blev en miss i kommunikationen. Det var ett missförstånd och det var inte hans fel.
De hoppade det 1.60 meter höga hindret näst intill stillastående och det blev en rivning.
Därmed fick Sverige åtta fel i andra omgången och landade på totalt tolv fel och slutade femma.
Nations Cup-debutanten Evelina Tovek på hästen Castello.Bild: PETTER ARVIDSON
– Vi är jättebesvikna med en femteplats, vi vill alltid vinna i Falsterbo. Det här kan vi inte vara nöjda med tycker jag, sa Peder Fredricson.
Vann gjorde Nederländerna efter en spännande omhoppning mot Tyskland som blev tvåa och Irland som blev trea.
– Henrik (Ankarcrona) vann med sitt lag i mitt land och nu vann jag i hans. Jag var tvungen att ge igen, sa Nederländernas förbundskapten Rob Ehrens och syftade på Sveriges Nations cup-seger i Rotterdam för ett par veckor sedan.
Gå till toppen