Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

De gör hästveckan till en festvecka

Tusentals besöker Falsterbo under hästveckan, men alla kommer inte främst för sitt stora hästintresse. För många av ungdomarna är festandet på campingen en av årets stora höjdpunkter.

Festandet på campingplatsen närmast havet på gamla Lv4–området är en tradition som har funnits nästan lika länge som Falsterbo horse show. Under de sista dagarna av hästveckan gör ungdomarna området till en plats för fest och gemenskap.
Hanna Ödahl, Daniella Damreus, Sara Olsen, Emma Eriksson och Rosanna Bengtsson från Ängelholm och Helsingborg är några av hästtjejerna som också kommer till Falsterbo för festandet.Bild: Nils Lindgren
– Stämningen, att få träffa alla glada och taggade människor som man har lärt känna från tidigare år. Det här är en av årets höjdpunkter, säger Sara Olsen från Helsingborg.
Blå kvällshimmel, shorts, linnen och solglasögon. Musiken dånar ur högtalarna inne i partytälten och doften av grillat kött sprider sig över campingen. Några spelar fotboll, andra kubb och det går att ana en stigande promillehalt.
– Fint väder, hästar och fest. Tjejerna kommer hit för hästarna, killarna är mest här för att ragga, säger Ann Sundström.
Många kommer hit för att kombinera sitt hästintresse med fest. Andra är här enbart för festen.
Efter åtta år har Kungsbackagängets rosa husvagn har blivit ett legendariskt inslag på campingen.Bild: Nils Lindgren
– Jag har aldrig sett en häst här, säger Joakim Andersson från Kungsbacka.
Oavsett varför man kommer hit så är det många som återvänder år efter år. För gänget från Kungsbacka är det här åttonde året i rad som de gör resan med sin rosa husvagn.
De flesta är överens om att det brukade vara mer folk och bättre drag för några år sedan. Ändå har uppemot 100 personer från olika håll i landet kommit hit i år.
Trots att familjecampingen ligger på andra sidan talldungen är det aldrig några problem.
– Barnfamiljerna säger ingenting. Det är bara vakterna som klagar lite ibland, säger Alexander Olsen från Kungsbacka.
"Hästar är vänner inte mat". Även hästmänniskor finns bland festmänniskorna på campingen.Bild: Nils Lindgren
Gå till toppen