Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Sex ryttare nominerade till EM

Efter fredagens nationshoppning avslöjade förbundskapten Henrik Ankarcrona sina EM-kandidater.

Henrik Ankarcrona, förbundskapten för Sveriges hopplandslag.Bild: PETTER ARVIDSON
Det stundande mästerskapet i Göteborg närmar sig med stormsteg och nu har Sveriges förbundskapten avslöjat vilka han kommer nominera dit.
Trots Sveriges femteplats i Nations cup i Falsterbo var Ankarcrona tillräckligt nöjd med ryttarna för att ta med samtliga till sin trupp med EM-kandidater. Henrik von Eckermann, Douglas Lindelöw, Evelina Tovek och Peder Fredricson är alla nominerade.
– Fyra av de nominerade sitter här bredvid mig, och jag kompletterar dem med Malin Baryard Johnsson och Helena Persson, sa Henrik Ankarcrona vid fredagens presskonferens.
En som skämtsamt pustade ut bredvid Ankarcrona vid beskedet var Peder Fredricson. Att han skulle bli uttagen var väntat, något annat hade varit otänkbart.
– Det känns bra, men ja, det var väntat. Jag hade blivit besviken om jag inte kommit med i laget, sa Peder Fredricson.
Peder väljer att rida sin topphäst All In, men han har även visat att hans Christian K kan vara att räkna med i framtiden.
Malin Baryard Johnssons Cue Channa som fick stå över Falsterbo på grund av en sträckning väntas vara pigg och fräsch lagom till mästerskapet på hemmaplan i augusti.
– Jag är inte orolig, det ska inte vara några problem inför EM. Cue Channa är hemma och har fått behandling nu och kurerar sig, det ska inte vara någon fara, sa Henrik Ankarcrona.
Evelina Tovek debuterade i Nations cup under fredagen och är nu på god väg mot EM:
– Det här känns jättehäftigt. Jag hade aldrig ens kunnat tänka mig detta för ett halvår sedan, sa Evelina Tovek.
Fram tills den 24 juli kan upp till tio ryttare nomineras så därför kan det bli så att Ankarcrona väljer ut ytterligare fyra ekipage.
– Tävlingarna här är inte slut, jag har fortfarande chans att nominera fler, jag kanske känner nu i helgen att jag vill göra det – man vet aldrig, sa Ankarcrona.
Men sedan måste truppen bantas ner. Den slutgiltiga listan med fem ryttare ska lämnas in den 11 augusti.
I EM i Göteborg är det fem ryttare som får rida, varav fyra i mästerskapet.
De sex ryttarna med sina förstavals-hästar:
Henrik von Eckermann/Mary Lou
Evelina Tovek/Castello
Malin Baryard Johnsson/Cue Channa
Helena Persson/ Bonzai
Douglas Lindelöw/Zacramento
Peder Fredricson/All In
Gå till toppen