Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Sverige delad trea inför andra omgången i Nations cup

Första rundan i nationshoppningen är avklarad. Det svenska laget har med sig fyra fel efter första omgången och är delad trea.

Henrik Von Eckermann och Mary Lou.Bild: PETTER ARVIDSON
Som tredje land att starta var Henrik von Eckermann och Mary Lou först ut för Sverige. Både Schweiz och Usa hade inlett två felfria rundor. Det svenska ekipaget var inte sämre.
Douglas Lindelöw och Zacramento.Bild: PETTER ARVIDSON
Näst ut för Sverige var Douglas Lindelöw och Zacramento. Hela Falsterbopubliken hjälpte till att smacka på genom trekombinationen – och det gick vägen – men tyvärr föll en bom på hindret efter.
Evelina Tovek och Castello.Bild: PETTER ARVIDSON
Evelina Tovek och Castello fick en bom ner och ett tidsfel, och slutade därmed på fem fel.
Sist ut i svenska laget var lag ankaret Peder Fredricson och Christian K. Det var knäpptyst på läktarna under hela hans ritt och efter sista hindret byttes det ut mot ett dånande jubel – för visst levde han upp till förväntningarna. Han var felfri och därmed kunde svenskarna stryka Evelina Toveks runda med fem fel, och därmed gå in i andra omgången med fyra fel med sig.
Peder Fredricson och Christian K.Bild: PETTER ARVIDSON
Irlands första tre ryttare var alla felfria och behövde inte rida sista rundan i andra omgången. Irland och Nederländerna blev felfria i första omgången. Sverige, Tyskland och Usa fick samtliga fyra fel.
Resultatet efter första rundan:
Irland: 0 fel
Nederländerna: 0 fel
Tyskland: 4 fel
Sverige: 4 fel
Usa: 4 fel
Italien: 5 fel
Schweiz: 12 fel
Norge: 16 fel
Gå till toppen