Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Aktuella frågor

Debattinlägg: "Den låga kännedomen om det tyska politiska och ekonomiska klimatet skapar en klyfta mellan våra två länder."

Medan USA under president Trump drar sig tillbaka och koncentrerar sig på sina egna utmaningar och Storbritannien bestämt sig för att lämna EU och vända blicken inåt, är det Merkels Tyskland som har tagit på sig ledartröjan. Därför är det viktigt att också Sverige skaffar sig nya vänner ute i världen, skriver Magnus Ehrenberg, kommunikationskonsult verksam i Tyskland, Danmark och Sverige.

CDU:s Daniel Guenther vann delstatsvalet i Tyska Schleswig-Holstein i maj.Bild: Christian Charisius
För en vecka sedan hölls G20-mötet i Hamburg. Bara fyra timmar från Skåne träffades ledarna för världens största ekonomier för att främja internationellt samarbete. Rubrikerna i svensk media har i huvudsak kretsat kring våldsamma demonstrationer och oroligheter kring toppmötet. Men självklart fattades under mötet även viktiga och positiva beslut rörande betydande framtidsfrågor, såsom klimatet och kriget i Syrien.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen