Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Fredricson fyra i klassiska derbyt

Fyra ekipage tog sig till omhoppning – tre irländare och en svensk. Peder Fredricson slutade fyra efter en rivning.

Irland, Irland, Irland, Sverige. Irländarna blev överlägsna i det klassiska derbyt under lördagen. Peder Fredricson var felfri i grundomgången och tog sig till omhoppningen där han blev ensam om att riva.
– Man vill ju alltid vinna. Jag visste att jag hade tre irländare bakom mig och att det skulle bli en snabb omhoppning, sa en lite besviken Peder Fredricson som red på näst snabbaste tiden.
Han valde att hoppa Carat Desire i derbyt.
– Vi har haft honom i stallet sedan han var fyra år. Det är en väldigt lovande häst. Han är försiktig men också mycket modig.
Vann gjorde Bertram Allen, andraplatsen togs av Shane Sweetnam och Cian O'Connor blev placerad trea.
Derbybanan är 1200 meter lång och hälften av hindren är naturhinder. Vinnaren Bertram Allen beskrev att irländare traditionellt sett rider mycket terräng och börjar i ung ålder, och att det är nyckeln till framgång.
– De rider mycket jakt, vilket är en av anledningarna till att de är så duktiga. Jag tror det är bra att göra det och inte linda in hästarna för mycket och bara rida dem på en ridbana, sa Peder Fredricson som själv precis byggt en naturbana hemma på gården.
Han har redan planerat att delta i nästa års Falsterboderby. Då hoppas han att han kan komma till start med hästen Sibon.
Gå till toppen