MFF

MFF-tränaren efter poängförlusten: "Osannolikt dåligt"

Kollapsen mot Sirius gav ingen perfekt uppladdning inför tisdagens tuffa bortamatch mot Vardar i Champions Leaguekvalet. – Vi får ta ut det i revanschlust mot Vardar, sa Oscar Lewicki efter matchen.

Magnus Pehrsson.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Oscar Lewicki kunde hålla med om att Malmö FF i stort gjorde en bra insats i 75 minuter, men sättet som man tappade segern på var en käftsmäll.
Men effekten av poängförlusten behöver inte bara bli en knock på självförtroendet, tror MFF-mittfältaren
– Det beror på hur man ser på det. Vi får kanalisera all vår frustration och besvikelse som vi känner och ta ut det i revanschlust mot Vardar.
Argast av alla efter förlusten var Johan Wiland som inte var särskilt nöjd efter att ha tvingas släppa in tre mål på hemmaplan bar tre dagar före säsongens troligtvis viktigaste match.
– Det hade varit jävligt skönt att få med sig en bra prestation och ett bra resultat från den här matchen, men nu får vi rannsaka oss själva och gå in med ett jävlaranamma och köra över Vardar istället, sa han och menade även att det var viktigt att gå till botten med attityden i gruppen där flera spelare inte tog rätt beslut när det stod 3–1 och laget var på väg mot en klar seger.
– Vi får gå tillbaka till scratch och titta på vad vi måste rätta till för att göra det bättre i nästa match, fortsatte målvakten som även gjorde en viktig räddning som kan ha varit avgörande för att MFF fick med sig en poäng.
Tränaren Magnus Pehrsson var också tydlig i sin kritik.
– Man måste få må lite illa av det här idag för vår del. Men sedan är det upp till oss alla att dra lärdomar av det som hände vilket var osannolikt dåligt egentligen. Man måste lära sig individuellt av det.
Han hoppades också att spelarna skulle ha lätt för att gå vidare.
– Sedan har vi en av säsongens viktigaste matcher om tre dagar så när vi träffas på söndagen måste vi ta riktningen mot det och se framåt. Det här är gjort och tyvärr kan vi inte göra om det. Vi måste försöka hitta leendet och positivismen imorgon igen, sa tränaren som sparade en del spelare i lördagens match både genom att placera dem på bänken och byta ut dem i tid för att undvika slitage till mötet med Vardar på tisdag.
Läs alla artiklar om: Allsvenskan 2017: MFF-Sirius
Gå till toppen