MFF

Misstagen kostade MFF segern: "Det här jävelskapet får vi lägga av med"

Misstagen kostade Malmö FF två poäng när laget gav bort en klar seger i slutminuterna mot Sirius. – Vi hade allt i egna händer, fullständigt, sa MFF-målvakten Johan Wiland.

Sirius Philip Haglund nickade in 3–3 när klockan stod på 90 minuter.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Besvikelsen var total efter att Malmö FF tappat en tvåmålsledning, 3–1, med drygt åtta minuter kvar att spela.
Något som i åttio minuter såg ut som en ny självklar hemmaseger klarade MFF av att slarva bort i slutminuterna.
– Det här jävelskapet får vi lägga av med. Det funkar inte om vi ska vinna fotbollsmatcher. Nu får man gå till sig själv och rannsaka sig och komma till träningen i morgon för att börja om, sa Johan Wiland som tyckte att sättet som man förlorade matchen var värre än de två tappade poängen.
– Det är situationer som vi egentligen har full kontroll på, men där vi sätter oss i skiten.
MFF – med en nykomponerad startelva där Rasmus Bengtsson gjorde comeback och Kingsley Sarfo debuterade – inledde starkt och pressade ner Sirius långt ner i planen. Jo Inge Berget fick nicka in 1–0 i sjätte minuten efter ett inlägg av Mattias Svanberg. Chanserna fortsatte att skapas på löpande band och innan halvleken var över hade Jo Inge Berget även prickat in 2–0.
– I pausen snackade vi om att gå in och göra ett till tidigt, men istället släppte vi till 2–1, men sedan gjorde vi direkt efteråt 3–1 och därefter borde vi bara ha kontrollerat matchen. Istället började vi göra dumma saker. Allt som de får är på grund av dåliga beslut av oss. Vi tar dumma dribblingar och får kontringar emot oss, tyckte Jo Inge Berget som hade svårt att glädja sig åt sina två mål på lördagen.
1–2 pricksköt Sirius Jesper Arvidsson in på frispark.
2–3 kom efter att Kingsley Sarfo bjudit gästerna på en kontring.
3–3 nickade Philip Haglund in sedan han fått gå upp relativt ostört på en hörna.
MFF-tränaren Magnus Pehrsson var inte nöjd med avslutningen på matchen.
– Det var två totalt bortslängda poäng från vår sida. Vi måste lära oss något av det. Vi måste spela fotboll i nittio minuter och viljan att vinna måste vara större än att underhålla ibland, sa han
Jo Inge Berget förklarade att frustrationen över den tappade segern ventilerades ordentligt i omklädningsrummet efter matchen.
– Det handlar om att vinna matcher och det ges inga stilpoäng och därför måste vi sluta med de sinnessjuka grejerna. Leder man med 3–1 så känns det riktigt onödigt att man bara får med sig en poäng. Det är inte så att de spelar ut oss och gör snygga mål utan de snor bollen från oss när vi gör enkla fel.
Malmö FF riskerar att tappa en del av sitt försprång efter lördagens 3–3-match och Johan Wiland hoppas att det blir en väckarklocka för framtiden som innehåller både ett Champions Leaguekval och en allsvensk höstsäsong.
– Vi tror att vi är världsmästare och då går det så här. Vi kommer aldrig vinna allsvenskan om vi fortsätter så här.
Läs alla artiklar om: Allsvenskan 2017: MFF-Sirius
Gå till toppen