Annons

Annons

Annons

FC Rosengård

Övergången bekräftad – Glódís Perla Viggósdóttir ersätter Emma Berglund

Isländskan Glódís Perla Viggósdóttir är klar för FC Rosengård. Kontraktet är på 1,5 år.

Text

Som Sydsvenskan kunde avslöja tidigare i dag har FC Rosengård hittat en ersättare till Parisflyttande Emma Berglund. Isländskan Glódís Perla Viggósdóttir är klar för klubben. Hon kommer närmast från toppkonkurrenten Eskilstuna.

– Jag har njutit under min tid i Eskilstuna. Det har varit en ära att vara en del av klubben och United-familjen. Jag vill säga tack till hela klubben, alla spelare och supportrar för 2,5 fantastiska år, säger Glodis Viggosdottir till Eskiltunas hemsida.

Annons

Annons

FC Rosengårds sportchef Therese Sjögran är nöjd med värvningen.

– En otroligt viktig värvning för oss med tanke på att vi har tappat Ilestedt och Berglund. Glódis är en mittback som är fysiskt stark, har ett bra tillslag och bra passningsspel. Hon har vid två tillfällen som 15-16 åring varit och provtränat hos oss. Vi såg redan då att hon hade förutsättningar att bli en bra spelare. Hon är fortfarande ung och kommer fortsätta utvecklas i vår miljö, säger Sjögran till FC Rosengårds hemsida.

Glódís Perla Viggósdóttir har spelat 54 landskamper för Island sedan 2012 och har bland annat spelat varenda minut av EM-kvalet som lett fram till mästerskapet i Nederländerna, vilket börjar den 18 juli för Islands del med match mot Frankrike.

Isländskan ansluter direkt efter EM-uppehållet och hennes första match kan bli mot sin gamla klubb, då FC Rosengård möter Eskilstuna United på Malmö IP den 19 augusti.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan