MFF

Rosenberg redo – kan bli spel i tisdagens CL-kval

Två förlorade poäng i matchen mot Sirius, men det fanns ett glädjebesked på lördagen också för MFF. Markus Rosenberg är redo och kan bli aktuell för spel mot Vardar på tisdag.

Markus Rosenberg.Bild: PETTER ARVIDSON
Markus Rosenberg har varit saknad när Malmö FF spelade 1–1 mot Vardar i Champions Laeguekvalet och när serieledarna tappade segern mot Sirius på lördagen.
Men nu kan MFF-stjärnan vara tillbaka nära en comeback. Kanske redan på tisdag.
– Det finns inget negativt på de tester som vi gjorde på fredagen. Han kommer att vara tillgänglig för träning, sa MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson på lördagen vilket innebär att Markus Rosenberg kommer att träna för fullt på söndagen.
På frågan om vad som avgör om han kan finns med i truppen på tisdag passar Jesper Robertsson det vidare.
– Det är en diskussion som får tas i ledarstaben och det är inget som jag ska uttrycka mig kring. Jag kan bedöma det medicinska och se att han har klarat allting där och är tillgänglig för träning igen, säger han.
Något nytt finns inte kring Behrang Safari och Alexander Jeremejeff däremot var det bara positiva besked kring Rasmus Bengtsson som var till bara i startelvan på lördagen efter en lång skadefrånvaro (knäoperation) på åtta månader.
– Positivt och kul att se honom tillbaka. Att han klev av handlade bara om trötthet. Det var han redan efter första halvlek och sedan gjorde vi bedömningen att ta ut honom.
– Han hade inga känningar i knät så det var glädjande.
Totalt blev det 64 minuter för Rasmus Bengtsson som stod för en stabil insats. Han agerade tryggt och placeringssäkert ihop med den nye backkollegan Lasse Nielsen.
Några känningar i knät hade han inte efter matchen utan anledningen till att han lämnade planen var att orken tog slut.
Läs alla artiklar om: Allsvenskan 2017: MFF-Sirius
Gå till toppen