MFF

Kingsley Sarfo: ”I fotboll kan allt hända, vi måste lära av våra misstag”

Stjärnförvärvet Kingsley Sarfo gick mot en drömdebut när han satte 3–1 och MFF gick mot seger. Istället fick han se sina tidigare lagkamrater i Sirius fira efter att ha snuvat honom på segern. – I fotboll kan allt hända. Vi måste lära av våra misstag, konstaterade han.

Kingsley Sarfo omfamnas efter sitt mål.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Kingsley Sarfo blev spelklar på lördagen och fick omedelbart hoppa in i startelvan. Han tog plats i anfallet i en släpande roll bakom Jo Inge Berget.
Han var inte delaktig i Malmö FF:s två inledande mål som båda gjordes av anfallskollegan. Men direkt efter att Sirius hade reducerat till 2–1 i mitten på andra halvleken gjorde Kingsley Sarfo sitt första MFF-mål. Andreas Vindheim skarvade fram bollen som nyförvärvet tryckte in från nära håll.
Något större firande blev det dock inte.
– Det var inte rätt läge att göra det eftersom det var mot mitt gamla lag. Jag tyckte att jag gjorde det rätta, sa han.
En slarvig bakåt passning från Sarfo bäddade sedan för en ny reducering av Sirius och i slutminuten kom även en kvittering
– Vi förlorade inte så jag tänker att det är bara att se framemot nästa match. Vi tog en poäng och det är okej, men visst hade vi en god chans att vinna, sa Kingsley Sarfo och hyllade hemmafansen som redan börjat sjunga hans namn.
– Det känns skönt att ha spelat min första match för mitt nya lag även om jag så klart velat ha en seger med mig. Men det känns okej med ett oavgjort resultat också.
För Jo Inge Berget innebar den nya anfallskollegan ett tydligare uppdrag som nummer nio och med position längst fram.
– Det handlar om att göra mål och vara på rätt plats i straffområdet och det kändes som jag var det i dag, sa tvåmålskytten.
Vem som hamnar bredvid honom på tisdag i Champions League-kvalet återstår att se. Där är Kingsley Sarfo ännu inte spelklar.
Läs alla artiklar om: Allsvenskan 2017: MFF-Sirius
Gå till toppen