Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Badsugna passade på när solen lockade till bad i Malmö

Malmöbor tog chansen under lördagen när vädergudarna bjöd på sommarväder. Redan under söndagen väntas mer regn.

Ola Ejeklint, Ingrid Håkansson, Patrik Olin, Urve Avasalu, Eva Petersson och Lisbet Rosenström bor alla i Västra hamnen. "Tjejerna" tar sig ett dopp varje dag vid bryggorna på Sundspromenaden.Bild: Elinor Strand
”Sommaren är kort, det mesta regnar bort,
Men nu är den här – så ta för dig, solen skiner i dag”
Aldrig förr har väl en svensk artist fångat den svenska sommaren så mitt i prick som Tomas Ledin i sin klassiska sommardänga. Under lördagen var den en ypperlig uppmaning till sydvästskåningar, som fick sig en efterlängtad solig lördag.
Louise Hedberg bor på Möllevången men sitter gärna vid bryggorna på Sundspromenaden.Bild: Elinor Strand
Några badsugna hade redan på förmiddagen slagit sig ned vid Sundspromenadens bryggor i Västra hamnen. En av dem var Louise Hedberg. Hon föredrar bryggorna framför stranden.
– Det är mycket friskare att bada här. Jag satt precis och funderade på att hoppa i, säger hon.
Hon låter dock inte moln eller blåst hindra henne från att njuta av Öresund.
– Jag brukar komma hit och bada även när vädret inte är på soligt. Jag tar med mig en ylletröja och så tar jag på mig varmt efter doppet. Jag blir så lugn och avslappnad här.
Precis uppkomna från det 18-gradiga vattnet var grannarna Ingrid Håkansson och nyinflyttade Urve Avasalu. De bor båda i Västra hamnen och har nära till ett dopp.
– Vi tjejer badar varje dag, och har gjort det sedan det var åtta grader i vattnet, säger Ingrid Petersson.
Urve Avasalu ångrar inte att hon tog sitt pick och pack och flyttade till Malmö i våras.
– Dagar som dessa, när havet ligger så här spegelblankt, då kan man bli religiös om man inte redan är det, säger hon.
Christopher Wålinder, Sophie Almqvist, Ulrica Enetjärn och Niclas Rigbrand ser fram emot en dag i solen.Bild: Elinor Strand
Malmöbon Ulrica Enetjärn hade besök av Christopher Wålinder, Sophie Almqvist och Niclas Rigbrand. Hon tog med dem till bryggorna i Västra hamnen av en specifik anledning.
– Det är så mycket barn på stranden, det vill vi undvika, säger Ulrica Enetjärn.
Sommarvädret hittills kändes knappt lönt att kommentera närmare.
–Det är typisk svensk sommar, säger hon.
– Ja, man får inte vara så kinkig, säger Christopher Wålinder som tror att sommaren kommer att ta sig från och med nu.
Och han har delvis rätt. Under lördagen var det soligt längs med hela Öresundskusten med temperaturer lite över 20 grader. Men redan under söndagen väntades nya regnskurar.
– Vi har ett regnområde som letar sig in över västra Skåne, säger Lovisa Andersson, meterolog på SMHI.
Under måndagen och tisdagen håller lågtrycket i sig och det blir växlande molnighet – klassisk svensk sommar med andra ord. Men i mitten av nästa vecka väntas molnen ge vika för ännu ett högtryck, och vädret blir tillfälligt stabilt.
– På onsdag kan det nog bli lika soligt som i dag, men framåt nästa helg så ser det nog ut att bli regn igen, säger Lovisa Andersson.
Gå till toppen