Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svenskarna dominerade i nationsdressyren

Svenska laget kunde inte ha fått en bättre start i Nations cup. De leder stort inför söndagens andra omgång.

Rose Mathisen och hingsten Zuidenwind kom trea individuellt i första omgången av nationsdressyren.
Solen strålade över ett varmt Falsterbo under lördagen. Men det fanns tre stycken som strålade ännu mer. Det var de tre svenska dressyrstjärnorna som under första omgången av Nations cup tog beslag på hela prispallen.
– Det är en helt perfekt dag, sa Helsingborgs för tillfället gladaste ryttare Rose Mathisen efter tävlingen.
Hon var allra först ut av de tre svenskarna i laget och hon kom trea på hingsten Zuidenwind. Efter att ha avslutat Grand prix-programmet var det med ett stort leende hon klappade om sin häst.
– Jag var väldigt, väldigt glad. Han var verkligen med på noterna i dag.
Kan du beskriva ritten?
– Det är en så himla häftig känsla när man kommer in på banan och känner att hästen verkligen vill göra det här. Samspelet med 600 kilo muskler som flyttar sig vid minsta lilla hjälp… Han var så fin i dag.
Så fin att slutprocenten landade på 72.840 procent.
Bästa svensk blev, inte särskilt förvånande, Patrik Kittel med Deja som fick 75.100 procent. Tredje ryttaren i laget var Tinne Vilhelmson Silfvén som med Paridon Magi knep andraplatsen med 73.040 procent.
Förra året var det svenskarna som vann nationsdressyren i Falsterbo, och utsikterna för att göra detsamma i år igen ser efter lördagen mycket goda ut. Sverige har en ledning med 22 procent inför söndagen. Samtliga lag red under lördagen Grand prix, under söndagen rider två ryttare Grand prix special och en rider Grand prix kür. För Sveriges del blir det Patrik Kittel som rider küren och Tinne Vilhelmson Silfvén och Rose Mathiesen ska rida specialen.
– Då tänker jag satsa ännu lite mer, så får vi se hur långt det räcker, sa Rose Mathisen.
I nationsdressyren i Falsterbo tävlar Sverige mot Danmark, Ryssland och Usa.
Gå till toppen