Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lycklig Guerdat hyllar Falsterbo

Vinnaren Steve Guerdat hyllar den svenska ridsportpubliken och tävlingarna i Falsterbo. – Du vet var du är och du vet varför du är här. Här vill man se oss tävla och publiken stöttar oss, säger schweizaren.

Steve Guerdat från Schweiz på hästen Cayetana.Bild: Emil Langvad/TT
Den olympiske mästaren från London har gång på gång återvänt till Falsterbo i hopp om att vinna GP-titeln.
Nu var det äntligen dags.
Men efter att han berättat om sin lycka gav han en kärleksförklaring till hästshowen. Det var inte av ren artighet, det kom från hjärtat.
– I dag är ett bra exempel. Regnet vräker ned, det är kallt och blåsigt men folk är här för att de älskar vad vi gör och de älskar sporten och de älskar hästar. Och arrangörerna bryr sig om ryttarna, om hästarna, om hästskötarna.
Han gav en känga åt det "fina folket" som gärna rör sig på de stora internationella tävlingarna utan att visa något större intresse för det sportsliga.
– Jag vet att vi behöver sponsorer och VIP-folk, men det finns så många tävlingar i dag där tävlingarna inte betyder något. VIP-folket kan tillbringa en eftermiddag där men tävlingarna har ingen betydelse. Här vill man se oss tävla och de stöttar oss. Det finns unga här som kan fortsätta drömma om framgång trots att de inte har en stor plånbok.
Peder Fredricson satt bredvid Steve Guerdat på presskonferensen.
TT: Vad säger du om hans kärleksförklaring till Falsterbo?
– Jag håller verkligen med Steve. De här klassiska tävlingarna är verkligen viktiga. Inte någon kritik till de andra tävlingarna, men det är ändå det här som är stommen i vår sport, säger Peder Fredricson.
Gå till toppen