Malmö

Skott avlossades under rån vid Persborgstorget – en man lindrigt skadad

På söndagskvällen avlossades skott vid Persborgstorget i Malmö. En 43-årig man skottskadades lindrigt i huvudet i samband med rånet. Rånarna fick med sig pengar, men hur mycket är inte känt.

Bild: Patrick Persson
– Vi är där med anledning av att det ska ha avlossats skott inne i en lokal. En man ska ha fått en lindrigare skada i samband med den händelsen, säger Maya Forstenius, informatör vid polisens ledningscentral.
Bild: Patrick Persson
Lokalen används bland annat av någon form av idrotts- och kulturförening, enligt Maya Forstenius. När Sydsvenskan var på plats var i stora drag hela torget avspärrat.
Mannen kunde själv gå till ambulansen efter att ha blivit skjuten.Bild: Patrick Persson
– Vi jobbar i vanlig ordning med att samla information, knackar dörr i området och pratar med vittnen, säger Maya Forstenius.
Personal från insatsstyrkan var på plats och sökte igenom lokalen efter rånet. En teknisk undersökning har genomfördes också.
Bild: Patrick Persson
Det var två maskerade gärningsmän som utförde rånet, som rubriceras som grovt rån, grovt vapenbrott och försök till dråp.
Att polisen rubricerar det som försök till dråp, och inte försök till mord, tyder på att skottet inte medvetet avlossats mot 43-åringen. Utöver 43-åringen och rånarna befann sig ytterligare en person i lokalen.
Båda rånarna var beväpnade.
– Men med vad för typ av vapen kan jag inte svara på, säger Maya Forstenius.
43-åringen som skottskadades fick vård av ambulans på plats och fördes sedan till sjukhus. Han blev träffad i huvudet, men kunde själv gå till ambulansen. Inledande polisförhör har kunnat hållas med honom.
Polisen fick larmet klockan 18.22. Det finns i nuläget ingen gripen. Om det finns någon övervakningskamera som kan ha fångat något av händelseförloppet är just nu okänt.
Läs mer:23-åring sköts med flera skott på Holma – fördes till sjukhus
Läs mer:Skottlossning mot flera lägenheter på Bennets väg på Rosengård
Läs alla artiklar om: Skjutningar i Malmö 2017
Gå till toppen