Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Svensk utklassning i Nations cup-dressyren

Men en överlägsen ledning efter lördagens omgång var förväntningarna höga på det svenska laget. Och visst höll de vad de lovade. Bästa möjliga placeringar och nu leder de den totala ligan.

Segerlaget. Rose Mathisen, Tinne Vilhelmson Silfvén och Patrik Kittel var överlägsna i nationsdressyren.
Sverige ledde efter lördagens tävlingar med 22 procent. Under söndagen reds den andra och avgörande omgången. Och det var inget snack om saken – Rose Mathisen, Tinne Vilhelmson Silfvén och Patrik Kittel var överlägsna tävlingen rakt igenom.
– Ja vad kan man säga... Det här var väldigt bra gjort. Nu leder vi i Nations cup, sa förbundskapten Bo Jenå efter segern över tvåan Ryssland och trean Danmark.
Söndagen utgjordes av de två klasserna Grand prix special och kür. Patrik Kittel red hem vinsten i küren och Tinne Vilhelmson Silfvén och Helsingborgsryttaren Rose Mathisen red specialen och tog hand om första respektive andraplatsen.
– Jag är väldigt nöjd med Zuidenwind i dag. Det känns som att han är lika intresserad av sporten som jag är, det är en häftig häst, sa Rose Mathisen efter sin andraplats med sin hingst.
Det var regnigt och ruskigt väder under Falsterboveckans sista tävlingar, men det var inget som Rose Mathisen kände av:
– Vet du, jag har en aning om ifall det regnade. Jag var blöt när jag kom till stallet och det regnade på prisutdelningen, men under ritten har jag inte en aning. Man blir så inne i sig själv och hästen.
Rose Mathisen som varit något av en ständig reserv under stora mästerskap hoppas nu att hennes prestationer kommer räcka till att få rida i EM i Göteborg.
– Jag vill gärna rida det där EM:et och nu har jag gjort allt vad jag kunnat.
Förbundskapten Bo Jenå säger att han fick en del svar efter helgens ritter i Falsterbo, men nästa helg väntar ännu en nationsdressyr i Aachen, och först efter att den är avklarad kommer han avslöja sin EM-trupp.
– Jag har många bra ryttare att välja mellan och det blir inte lätt. Jag fick många svar här, men det finns mer frågor nästa helg.
Läs alla artiklar om: Falsterbo Horse Show 2017
Gå till toppen