Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sverige

Åtal om mordet på Tova Moberg dröjer

Det kommer att ta ett tag innan åklagare Christer Sammens kan väcka åtal för mordet på 19-åriga Tova Moberg, som hittades död utanför Hudiksvall i våras. – Det kommer nog att dröja tre månader skulle jag tro, säger Christer Sammens till TT.

Ljusmanifestation för Tova Moberg som hölls i Iggesund samma vecka som hon hittades död. Arkivbild.Bild: Mats Andersson/TT
En 22-årig man, Tova Mobergs tidigare pojkvän, sitter häktad misstänkt för mordet. Han nekar fortfarande till brott, enligt Sammens.
Det var lördagen den 13 maj som Tova Moberg inte dök upp på den fest hon skulle till. På söndagen gick polisen ut med en efterlysning av henne.
Dagen efter togs tre män i 20-årsåldern, däribland ex-pojkvännen, in för förhör och samtliga anhölls. Senare samma natt hittades Tova Moberg i en sjö bredvid en fastighet strax utanför Hudiksvall. Hon hade dött av yttre våld, enligt åklagaren.
22-åringen begärdes häktad och de andra två släpptes, men de formella misstankarna mot dem kvarstod då.
– Misstanken är nu avskriven, de är helt avförda från utredningen, säger Christer Sammens.
Tidigare i år hade 22-åringen anmälts för att ha misshandlat Tova Moberg.
För några dagar sedan gick polisen ut med att man söker efter en man på cykel. Mannen är inte misstänkt för brott, men skulle kunna ha gjort iakttagelser som kan hjälpa polisen.
Läs alla artiklar om: Mordet i Hälsingland
Gå till toppen