Malmö

Brand i solarium på Hillerödsvägen – misstänks vara anlagd

En brand bröt ut i ett obemannat solarium på Hillerödsvägen på Dammfri i Malmö. Polisen rubricerar branden som mordbrand och spärrade av området för en teknisk undersökning under måndagskvällen.

Bild: Patrick Persson
Larmet om branden kom vid 21.31.
Branden startade i ett av solariebåsen och hela lokalen fylldes med rök, räddningstjänstens rökdykare tog sig in i lokalen och kunde släcka branden. Det obemannade solariet ligger i bottenvåningen på ett fyra våningar högt lägenhetshus men branden hann inte sprida sig vidare till intilliggande lokaler.
– Vi har ingen spridning till trapphus och vi håller på att säkra på platsen, säger Gustaf Sandell, inre befäl vid Räddningstjänst Syd.
Räddningstjänsten var framme på platsen vid 21.38 och vid 21.43 rapporterades branden vara släckt. Efter det vädrade man lokalerna med hjälp av en rökfläkt och röktunnel.
Enligt vår fotograf Patrick Persson, som befann sig på platsen och har pratat med personal från räddningstjänsten och polisen, ska det varit två personer som befunnit sig i solariet och ringt in larmet efter att de känt av röklukten.
Ingen person skadades i samband med branden.
När räddningstjänsten var färdiga på platsen spärrade polis av platsen och man genomförde en teknisk undersökning under kvällen. En anmälan skrevs och polisen rubricerar branden som mordbrand.
– Anmälan kommer skrivas som mordbrand och man misstänker att den är anlagd, sen får vi se vad undersökningen ger, säger Åsa Emanuelsson, pressinformatör på polisens ledningscentral.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen