Wimans blogg

Vädret – en välkommen kalldusch för MFF i returrysaren

Skyfall över södra Makedonien kyler ner Strumica inför matchen.

Den här sortens väderkartor är väl inget vi gillar vanligtvis på sommaren. Under söndagen, natten till måndagen och fram till klockan 12 på måndagen har det fallit/ska falla 53 millimeter regn över regionen där staden Strumica ligger. Vi tycker väl det är ösregn när det kommer fem millimeter...
När vi landade starkt försenade i Skopje 01.00 natten till måndag var det rejält blött där och då var det enligt prognosen kanske en tiondel så mycket regn där som i Strumica.
Vi får väl se hur det ser ut när vi kommer fram till Strumica på måndagsförmiddagen.
Men vad som har hänt är - vilket tydligen inte är helt ovanligt här nere - att det rejäla regnovädret har blåst bort den tropiska hettan och naturligtvis gjort luften friskare.
Förra veckan hade Strumica temperaturer på nära 40 grader.
På söndagen störtdök temperaturen till runt femton grader. Nu är prognosen enligt klart.se att det ska vara 27 grader vid matchstart på tisdag, 26 på måndagseftermiddagen. dmi.dk ligger till och med ett par grader lägre.
Skillnaden mellan 27 grader och 37-38 är naturligtvis enorm och sänkningen ett klart plus för MFF som vill spela fotboll i ett högre tempo och inte är vant att spela vid sådana här temperaturer.
Även 27 grader i skuggan innebär ju temperaturer på långt över 30 i solen och den går inte ner förrän matchen är slut (om det inte blir förlängning). Tack vare regnovädret är dock inte marken så uppvärmd som den var för några dagar sedan.
Vi - jag, reporter Johan Åkesson och Bildbyråns fotograf Petter Arvidson - rapporterar förstås så fort vi kan om hur det ser ut i Strumica efter allt regnande och tar emot MFF när laget kommer till hotellet på seneftermiddagen och sedan tränar och håller presskonferens med coach och en spelare. Om tekniken vill - det visar sig att bland annat arenan helt saknar wifi - så ska ni tämligen snabbt få rapporter här nerifrån.
Läs alla artiklar om: CL-kvalet 2017: Vardar-MFF
Gå till toppen