Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Wimans blogg

Här är stadion där Malmö FF:s Europaöde avgörs

En annorlunda upplevelse väntar svenska mästarna och deras supportrar.

Sydsvenskan är på plats i Strumica och drog direkt till Mladost stadium där matchen ska avgöras på tisdagskvällen mot Vardar Skopie.
Helgens regnoväder har dragit bort, det är fortfarande ganska tungt gråmulet här, men värmen har redan kommit tillbaka och trots molnen är det 25 graders tryckande värme. I morgon ska solen vara tillbaka, men regnet har ändå rensat upp en del av sviterna av värmeböljan som rått här med uppåt 40 grader. MFF har flyt, för temperaturen ska gå åt det hållet senare i veckan också.
Som bekant spelas matchen här då Uefa har blockerat Vardars hemmaarena i Skopje med hänvisning till att Supercupen mellan Real Madrid och Manchester United ska spelas där. Något man kan ha mycket synpunkter på...
Läs mer: ”Det är en otrolig situation - vi skickas långt från vårt hem”
Vi pratade med Vardarrepresentanter som är så storsinta att de skäms mer över vad de får erbjuda gästande lag i form av stadion, än är förbaskade över att de inte får spela i sin hemstad. De gör verkligen allt för att göra det bästa av situationen. Och givetvis är det så att en fotbollsmatch avgörs på planen. Den här inblicken handlar inte om att klaga och gnälla eller bjuda på svenska bortförklaringar. Den handlar om hur stora skillnaderna kan vara inom europeisk fotboll.
Inne under stadion finns ett fantastiskt fint gym och bakom stadion en prunkande vacker park med stora lekytor för barnen. Men själva arenarummet är en sliten historia som sett sina bästa dagar.
För att ge en inblick direkt, så är det så här stolarna ser ut på huvudläktaren. Inte alla, men många.
Huvudläktaren sägs rymma 2000 åskådare och påstås vara utsåld. I övrigt är det bara en läktare på bortre långsidan och den kan bara delvis användas, då det inte är stolar på nedre delen.
Här är MFF-sektionen på denna bortre långsida.
På kortsidorna finns ingenting alls. Bara en mur.
Gräset tog vi en tur på. Ser väl okej ut och verkar ha klarat ösregnet i helgen, men vissa delar är faktiskt mer ogräs än gräs. Låt vara att det ser ganska jämnt ut. Och trots allt är ju planen exakt densamma för båda lagen och ser i princip ut som de oftast gör. Det är allting runtomkring som kommer att vara annorlunda. Och ja, skorna är mina.
Gräsklipparen gjorde sitt jobb på planen när vi var där. Dock grön, inte som stadions legendariska blå traktor.
MFF-båset är försett med logga.
Tittar vi från andra hållet ser vi att det är här som alla matcher i både Europa League och Champions League avgörs för de makedonska lagen. Kvalet alltså till att börja med.
Läs alla artiklar om: CL-kvalet 2017: Vardar-MFF
Gå till toppen