MFF

Här ska MFF-fansen ladda inför returen

Efter omständliga turer och begränsat med biljetter blir det till slut runt 150 MFF-supportrar på Stadion Mladost i returen mot FK Vardar på tisdag kväll.
– Det är inte den bästa läktaren jag har sett, säger MFF:s SLO, Pierre Nordberg

MFF-fansen som tagit sig till södra Makedonien kommer att ladda upp på en nattklubb i centrala Strumica innan avfärd till en, minst sagt, sliten arena.
– När vi fick lottningen skulle vi spela i Skopje, sedan i Strumica och sedan ville de flytta matchen till Serbien. Sedan är det ganska dyrt att flyga ned hit. Omständligt. Flyga till Skopje och ta sig ned hit till Strumica, säger SLO Pierre Nordberg om varför det "bara" blir cirka 150 supportar på plats.
Stadion Mladost, vackert belägen vid Strumicas centrala park, är allt annat än vacker när man väl traskat igenom det moderna gymmet och den dämpande röda mattan. Tidigt under måndagen var Sydsvenskan på arenan och bevittnade platsen som avgör MFF:s Europaäventyr 2017.
– Det är inte den bästa läktaren jag har sett. Standarden överlag var... ja, inte så bra. Det finns inget tak så det underlättar inte för akustiken, säger Pierre Nordberg.
De som tagit sig ned till Skopje och sedan de dryga två timmarna söderut längs smala landsvägar har möjligheten att ladda upp på nattklubben Maf Maf.
– Det är en nattklubb, ett rätt mysigt ställe. Ett inglasat loungeområde och ett innandöme som är som en nattklubb, beskriver MFF:s SLO lokalen.
Ett vänligt makedonskt folk möter gästerna från Skåne men i Makedonien är det tekniska bekvämligheterna ytterst begränsade. Under måndagseftermiddagen stod det klart att nattklubben inte accepterar kort till exempel.
MFF-supportrarna har genom sina Europaäventyr besökt ett antal restauranger och pubar. Oftast har det varit pub-inspirerande miljöer men i makedonska Strumica finns inget överflöd.
– Det har inte funnits speciellt många alternativ. Nu är det MFF Support som bokat. Jag tycker det är ett rätt mysigt ställe. Supportrarna kommer att åka buss därifrån till arenan.
Kl 18 i morgon, tisdag, är det avspark mellan FK Vardar och Malmö FF. Första mötet i Malmö slutade 1-1.
Läs alla artiklar om: CL-kvalet 2017: Vardar-MFF
Gå till toppen