Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Vellinge

Helgfirare på Näset fast för fylla och bråk med vakter

Enstaka fall av misshandel, bråk och rattfylla blev facit av helgen i Vellinge kommun som i stora drag ändå tycks ha förlöpt lugnt.

Bild: JESSICA GOW
Fint väder, turistsäsong och avslutning på Falsterbo horse show innebar att ovanligt många människor rörde sig ute på framför allt Falsterbonäset i helgen.
Några av dem blev föremål för polisingripanden.
Natten till söndagen avvisade ordningsvakterna på Strandbaden en berusad man. Efter en stund var han tillbaka och hamnade i då bråk med ordningsvakterna som satte på honom handbojor. Polis tillkallades och mannen fick följa med till polisstationen för tillnyktring.
Ungefär samma sak inträffade vid Falsterbo horse shows vip-område där en man skulle avvisas. Det gillade han inte utan tilldelade en ordningsvakt flera slag i ansiktet. Även där tillkallades polis och mannen är nu misstänkt för misshandel och våldsamt motstånd.
Ytterligare två yngre män avvisades från en nattklubb på Näset. Efteråt polisanmälde de ordningsvakterna för misshandel i samband med avvisandet.
En kvinna som varit på hästtävlingarna bjöd med sig sina vänner till efterfest i Vellinge. Även en okänd man som hon pratat med fick följa med. Men hemma hos kvinnan började mannen uppträda otrevligt och blev ombedd att gå. Det struntade han i och är nu polisanmäld för olaga intrång.
En kvarglömd väska på restaurang Badhytten i Skanör blev den indirekta anledningen att en kvinna blev av med körkortet och sannolikt kommer att straffas för grovt rattfylleri.
Krogpersonalen såg hur kvinnan, märkbart berusad, kom körande i bil för att hämta väskan. Polis tillkallades och kvinnan omhändertogs. Ett senare blodprov visade att hon hade 1,0 promille alkohol i blodet, vilket är långt över gränsen för grovt rattfylleri.
Ytterligare en person som stoppades i Höllviken har efterräkningar att vänta för rattfylleri och olovlig körning. Bilen hade körförbud och mannen en promillehalt på 0,2, vilket är den nedre gränsen för rattfylleri.
Vidare har en bilägare som parkerat vid Falsterbo horse show anmält att någon punkterat däcken på bilen med spik eller skruvar. Enligt anmälaren ska samma sak ha drabbat fler bilägare på platsen.
Gå till toppen