Malmö

Offret för skjutningen på Holma väntade på sin klipptid

Mannen som sköts på en frisörsalong på Holma torg i fredags satt och väntade på sin klipptid. Han träffades med flera skott i magen och bröstet – men hans tillstånd bedöms vara stabilt.

Bild: Patrick Persson
Polisen har säkrat flera tekniska spår både inne i salongen och utanför efter skjutningen som klockats till 17.46 i fredags, bland annat hylsor.
– Det rör sig en ensam maskerad gärningsman som skjutit, säger Nils Norling.
Offret som är i 25-årsåldern är i så pass bra skick att han kunnat förhöras av polisen.
Men uppgifterna mannen gett i förhör har inte lett till något gripande. Han är känd för polisen sedan tidigare, för vad vill polisen inte gå in på.
Men enligt Sydsvenskans uppgifter är han en av personerna som satt häktade misstänkta för gangstermordet på Munkhättegatan i februari i fjor. Polisen anser honom vara en drivande kraft i de gängkonflikter som lett till det senaste årets mordvåg i Malmö.
Ett flertal vittnen från frisörsalongen och torget har hörts av polisen – men hittills spretar deras uppgifter.
– Det handlar bland annat om olika uppgifter om skytten har haft medhjälpare eller hur han lämnat platsen. Det är ganska vanliga att det blir så, för när man hör skottlossningen är den vanliga reaktionen att man springer därifrån.
Polisen undersöker just nu om det finns övervakningskameror som kan ha fångat händelseförloppet eller flykten.
Holma har drabbats av flera skjutningar och grova våldsdåd de senaste månaderna. I lördags kväll hittade kvarterets områdespoliser ett automatvapen som låg gömt i en trappuppgång – några hundra meter från platsen för mordförsöket kvällen innan.
Polisen ser i nuläget inga kopplingar mellan händelserna.
Läs alla artiklar om: Skjutningar i Malmö 2017
Gå till toppen