MFF

Pehrsson: Jag är säker på att vi kommer att göra mål

MFF-tränaren Magnus Pehrsson spände ögonen i det lilla pressuppbådet och sa med bestämd röst. – Jag känner mig väldigt säker på att vi kommer att göra mål. Vi har väl varit mållösa en gång i år.

Magnus Pehrsson påpekar att MFF gjort mål i alla tävlingsmatcher utom mot Kalmar i år.
Det var alltså inget snack om, utan bara när.
Men han erkände också att utifrån när och hur målet eller målen kommer, så finns det både plan A, B, C och D.
– Vår approach i denna matchen känns inte så lurig för oss. Vi vet att vi måste göra mål. Men det är klart att utifrån det har vi förberett oss för olika scenarion. Vi har diskuterat för hur vi ska agera när vi gjort mål. Vi har förberett oss för olika byten och justeringar av spelet under matchens gång beroende på resultat och har landat in bra från den grund vi har.
Utgångsläget är välbekant. Vinner MFF är laget vidare, oavgjort räcker om det blir minst 2-2, 1-1 ger förlängning, 0-0 innebär att MFF åker ut.
– Allt det är en del i våra resonemang kring hur laget ska formeras också. Nästan alla spelare är redo för 90 minuter, men det finns några man kan resonera kring i sådana scenarion. "Mackan" kan vara en av dem, sa Magnus Pehrsson och nickade mot lagkaptenen Markus Rosenberg och fortsatte:
– Vi är bättre med Markus på planen. Han är vår kapten, så det vore dumt att inte maximera hur vi kan använda honom.
Presskonferensen hölls i en gigantisk festsal, som i sin elegans starkt kontrasterade mot arenan på andra sidan huset. Magnus Pehrsson satt med blicken mot ett honörsbord prytt med en gigantisk blomsteruppsättning - i plast.
Själv kunde han inte riktigt ana hur fotbollsfesten kommer att ta sig uttryck.
– Det är svårt att säga om Vardar spelade det spel de ville i Malmö. Men en tanke hos dem inför den här matchen är väl att de ska ha mer av bollen. Sen är det upp till dem om de klarar det när vi pressar dem.
Vad har ni lärt er av första mötet?
– Det var mycket som var bra i den. Förutom att vi inte var effektiva.
Läs alla artiklar om: CL-kvalet 2017: Vardar-MFF
Gå till toppen