Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Rosenberg inför CL-avgörandet

I returmatchen mot FK Vardar kan MFF:s ikoniske lagkapten göra sin sista match i ett Europakval. Efter endast en full träning med laget efter rumpskadan ligger en del av lagets Europadrömmar hos Markus Rosenbergs fötter.
– Jag vill alltid starta. Frågan är hur länge man håller när man varit borta, säger MFF:s anfallsstjärna.

Malmö FF:s Markus Rosenberg under presskonferensen inför returen mot FK Vardar i Strumica.Bild: PETTER ARVIDSON
Vardars svart-röda och gula kulörer passar väl in i den sal vid namn "det gyllene rummet" där presskonferensen med Magnus Pehrsson och Markus Rosenberg ägde rum dagen före den avgörande returmatchen mot FK Vardar.
I söndags gjorde Malmös lagkapten sin första ordinarie träning med laget sedan han klev av skadad mot AFC Eskilstuna för ett par veckor sedan.
– Jag känner mig bra. Lika bra som efter träningen i söndags, det har inte hänt så mycket sedan dess. Såklart känner jag efter varje dag när jag vaknar nu när jag trappat upp träningen och haft ett pass i benen med laget. Jag är glad för att det känns bra, säger han.
Lagkaptenen talade som vanligt med en naturlig självsäkerhet men utan den pondus och kraft i orden som MFF-fansen vant sig vid under Champions League-resorna 2014 och 2015. Men beskedet från Rosenberg är glasklart. I alla fall utåt.
– Jag vill alltid spela. Sedan är det upp till Magnus (Pehrsson) att ta ut laget. Jag känner mig så redo som jag kan känna mig efter ett pass. Det är en otroligt viktig match.
Utslagna i morgon och Markus Rosenberg kan ha gjort sin sista match i Europa för Malmö FF, hans kontrakt går ut efter säsongen.
– Det är klart att den här matchen betyder allt, säger han.
Kaptenens budskap inför avgörandet? Jo, att tålamod och tilltro till matchplanen ska kommas ihåg.
– Att vi inte stirrar upp oss, att vi spelar lugnt och fint och med stor rörelse. Inte lönt att gå ifrån sitt sätt att spela fotboll, det har vi varit duktiga på hela året. Vi har avgjort många matcher på slutet genom att vara duktiga på att hålla oss till matchplanen. Balansen mellan att ha tålamod och fortfarande ha tempo på bollen. Det har vi varit bra på hela året.
Han tror att Vardar kommer att fördröja spelet då "hemmalaget" är vidare på 0-0 i Strumica. När det gäller matchbilden förväntar sig Rosenberg en liknande matchbild som den i Malmö förra veckan.
– Spelet var ganska bra. Jämför man med de tidigare omgångarna mot Zalgiris (2015) och Ventspils (2014) så var det mycket bättre spel och motståndet var mycket bättre. Självklart skulle vi ha gjort ett par mål till.
Och MFF:s lagkapten menar att makedonierna nog borde vara en aning oroliga.
– De hade inte så mycket boll. Både Vardar och vi vet om att vi var mycket bättre i första matchen. Att det sedan blev 1-1, det är en annan femma, anser Rosenberg.
Läs alla artiklar om: CL-kvalet 2017: Vardar-MFF
Gå till toppen