MFF

Wiland: "Är det mycket ogräs blir planen långsammare"

Sydsvenskan visade MFF-spelarna bilderna från matcharenan.

Johan Wiland anländer till MFF-spelarnas hotell inför kvalet till Champions League.Bild: PETTER ARVIDSON
MFF-truppen är på plats i Strumica och Sydsvenskan passade på att visa dem bilder från stadion vid ankomsten. Det höjdes ett och annat ögonbryn.
– Jo, man ser att det är mycket ogräs i planen. Det är något jag råkat ut för några gånger genom åren. Är det mycket ogräs blir planen långsammare. Då får vi hoppas att de vattnar den, men det är väl risk att de inte vill det.
Gräset klipptes under Sydsvenskans besök på Mladost stadium.
– Är det bara jämnt, så ska det inte spela så stor roll hur själva gräset är, menade lagkaptenen Markus Rosenberg.
En planskötare på Mladost Stadium.Bild: PETTER ARVIDSON
Gräsmattan tycks ha klarat skyfallet i helgen. Det fanns inga tecken på att den blivit mjuk, men fullt ut ser man förstås inte det förrän spelarna belastar den ordentligt.
Frågan är kanske snarare hur spelarna påverkas av att det är en väldigt annorlunda arena de kommer in till. Sliten och omodern, inga läktare på kortsidorna bara en låg mur. Något som kan påverka synfältet och bedömningen av avstånd.
Mladost Stadium.Bild: PETTER ARVIDSON
Under de senaste årens äventyr i gruppspelen i Champions League har det ju snarast handlat om att inte överväldigas av de stora arenorna och alla intrycken de har gett.
– Hur arenan ser ut är inget som ska påverka oss, menade Jo Inge Berget.
Han tillhör ju de rutinerade spelarna som varit med på många olika arenor ute i Europa. MFF har också en rad yngre spelare som inte varit med.
– Det är klart att det kan ligga ett större ansvar på oss äldre att tona ner allting runt omkring och inte låta de unga spelarna påverkas. Det är gräsmattan som gäller, säger Jo Inge Berget.
– Är gräsmattan bara jämn så tror jag inte det ska vara några problem, säger unge mittfältaren Mattias Svanberg.
Många stolar på matcharenan är duktigt trasiga.Bild: PETTER ARVIDSON
Bild: PETTER ARVIDSON
Läs alla artiklar om: CL-kvalet 2017: Vardar-MFF
Gå till toppen