Wimans blogg

MFF-supportrarna fick packa om snuset i ”flygpåsar”

Säkerhet - och inte säkerhet.
MFF Supports två bussar från Skopje till Strumica dök upp vid 15.30-tiden och hade då fått eskort från huvudstaden med fyra polisbilar.
Sista biten marscherade supportrarna upp under viss sång och anslöt till det 30-tal som redan var på plats.
En hel del poliser fanns puben "MAF-MAF" också, men höll sig väldigt diskret i bakgrunden.
Vi fångade två MFF Supportordföranden på samma bild, tillika far och dotter: Tony och Thelma Ernst.
Stämningen var som vanligt när MFF-gänget är ute och MFF-personal fanns på plats.
Enda gången två man gick ut och ställde sig på gatan var när några Vardarsupportrar kom och hängde upp en banderoll och slog sig ner på en pub på andra sidan en liten öppen plats.
Runt stadion är förvisso satt upp ett staket in mot parken. Men någon kontroll behövdes inte för att trava in i pressrummet.
Däremot kom halva den makedonska polisstyrkan plus lite militärer nu i bepansrade fordon. När fotograf Petter Arvidson tog någon bild, så fick han tummen upp tillbaka.
En ganska märklig och motsägelsefull värld, speciellt som vi faktiskt inte har en aning hur många åskådare som väntas komma.
MFF:s SLO Pierre Nordberg har fått ta del av en del udda regler. Mynt och snusdosor får inte tas in på arenan, då de kan kastas in på planen. Alltså stod MFF-arna vid puben och packade om snuset i sådana där plastpåsar man får vid säkerhetskontrollen vid flyget. När vi lämnade puben var stämningen förväntansfull, lugn och vi hörde inte sången…för där var ingen.
***
Några rader om laget?
Blev till slut det som vi valde att publicera i Sydsvenskan. Tvekade till Konate, trodde innerst inne att Yotun skulle spela back. Sen handlade ju allt om hurvida Rosenberg skulle spela eller inte.
Nu spelar både han och Eikrem och det är enligt mig en förutsättning för framgång i kväll. Sen får vi se om det räcker och om jag har rätt.
***
Några rader om vädret?
Varit ganska molnigt, men värmen har blivit mer och mer tryckande. Inte minst nu när solen kommit fram. Det kommer att bli tufft fysiskt och det är tuffare för MFF, sen får alla andra säga vad de vill. Idealet hade varit att spela i går kväll.
Solen går ner runt 20-tiden, men värmen hänger kvar förstås. Skulle det bli förlängning blir det riktigt tufft.
Läs alla artiklar om: CL-kvalet 2017: Vardar-MFF
Gå till toppen