Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Schelin kritisk till domaren

Stina Blackstenius sprang sig fri och blev dragen i axeln, men ville inte slänga sig. Trots att hon blev uppenbart störd gick Tysklands Josephine Henning fri, vilket irriterar Lotta Schelin. – Man önskar ju att man ska premieras för att man inte slänger sig, säger hon.

Sveriges Stina Blackstenius lyckades komma till avslut trots att hon blev dragen i axeln av Tysklands Josephine Henning. Och tyskan klarade sig utan reprimand.Bild: Maja Suslin/TT
Stina Blackstenius hade Sveriges bästa målchans i EM-premiären, men många ansåg att hon kanske hade kunnat ordna en frilägesutvisning eller rentav svensk straff om hon hade slängt sig.
Att tyska mittbacken Josephine Henning kom undan utan reprimand, trots att hon tydligt drog Blackstenius i axeln och störde svenskan, irriterar Lotta Schelin.
– Någon sorts åtgärd borde det vara ändå, tycker jag. Hon hänger sig kvar genom att dra i henne, det gör ju att när Stina tar avslutet har hon fortfarande någon som flåsar henne i nacken. Om hon hade släppt henne tidigt hade ju Stina haft tid att göra ett bra avslut, säger Schelin.
Blackstenius säger själv till TT att hon inte hade en tanke på att slänga sig. Det borde premieras, säger anfallskollegan Schelin.
– Det är det som är så tråkigt. Kolla på vårt svenska lag, det är ju inte en jäkel som slänger sig. Man har ju stått upp in i det sista och man önskar ju någonstans att man ska premieras för det. Det tål att tänkas på från domarhåll, det är ju klart.
Lotta Schelin försökte prata med domaren om situationen – utan lycka.
– Jag gick fram vid ett tillfälle och bara frågade, men hon ville inte prata så mycket med mig. Hon menade att hon släppte situationen för att Stina kommer till avslut.
Läs alla artiklar om: Fotbolls-EM 2017: Sverige
Gå till toppen