Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kalle Lind: ”Låt bli att sy in den fåniga lappen”

Det är dags att gå till räfst och rättarting. Det är dags att utnyttja sin plattform i ett spritt medium till att framföra ett Viktigt och Angeläget Ärende. Ärendet lyder: vi måste någon gång sluta att sätta små fåniga lappar i kalsongerna.

Och med ”vi” menar jag klädbranschen och med ”någon gång” menar jag på stubberten.
Förra veckan köpte jag mig sex par underbrallor. Av dessa kan jag numera använda ett par. Två av dem klippte jag bort den lilla fåniga lappen på, med påföljd att även resåren brast; tre av dem lyckades jag inte helt avlägsna den lilla fåniga lappen på, varför en ännu mindre och väl så fånig lappstump hela tiden rev mig på svanskotan tills jag slängde kalsipperna i vredesmod.
Man kan tycka att det finns ännu viktigare frågor att ta upp – till exempel att Macprodukter behöver en kvart innan de kan användas efter urladdning, trots att de får ström från väggen! – men fåniglapproblemet är ju så lätt att åtgärda. Det är bara att låta bli att sy in den fåniga lappen! Ingen har nånsin bett om en fånig lapp! Ingen har stått i en klädbutik och inspekterat ett par småbyxor och utbrustit: ”Va? Men här finns ju ingen fånig lapp! Vad ska då sitta och irritera mig varenda gång jag rör mig?!? Jag vägrar att lämna butiken innan någon sytt in en liten syntetisk lapp som kan riva upp halva rygghuden på mig!”
”Men”, säger nu någon, ”lappen innehåller ju värdefull information! Där står att kalsongerna ska tvättas på sextio grader och strykas med varmt strykjärn!” Ja du, säger jag, är det så att du måste kolla upp den uppgiften varje gång du tvättar är det kanske inte en fånig lapp du behöver utan en plats på demenshemmet. Och är det så att du stryker dina kalsonger ska du inte skaffa dig en fånig lapp utan ett liv.
Att sätta en liten fånig lapp i plagg som man bär mot huden är som att lägga en rostig spik i varje maträtt, som restauranggästen först måste gräva fram och avlägsna innan måltiden kan påbörjas.
Kära klädfabrikanter! Världen är full av problem! Sluta skapa nya!
Gå till toppen