Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Näringslivstoppar storsatsar på affärsnätverk genom skidträning

Redan nu i juli tjuvstartade en exklusiv träningsgrupp inför Vasaloppet som går i mars. Deltagarna blir drillade fysiskt och mentalt för att prestera både i arbetslivet och i spåret.

Anders Svahn tränar stakning.Bild: Lars Brundin
Träningsgruppen kallas CCC 1000 för att den siktar på att ta deltagarna till topp 1 000 av de runt 15 000 som kör Vasaloppet. Den riktar sig till ”högpresterande personer” som vill utveckla sig inom längdskidåkning, ledarskap och personlig balans och har funnits i Stockholm sedan 2012. Nu startar den för första gången i Skåne.
Under ett drygt halvår erbjuds gemensam träning med inriktning på teknik, individuella program för fysträning och kost och gemensamma träningsläger på högklassiga anläggningar. Men paketet säljs också in genom den exklusiva grupp deltagarna blir en del av.
– Hela CCC 1 000 är uppåt 60 personer från flera delar av av Sverige, i gruppen finns vd:ar på börsbolag. Vi har gemensamma läger med frukost, lunch, middag. Det är upp till varje deltagare att ta vara på nätverket med toppchefer, säger Erik Altenstam, en av arrangörerna.
Ledarskapskonsult Boris Kulas är med för andra gången. Första gången pendlade han från Vinslöv till träningen i Stockholm, han var tryckeri-vd och synkade sina möten i huvudstaden med träningstiderna.
– Jag tror jättemycket på detta. Ska man som medelålders ta tid från familj och lägga den på träning så krävs det att det ger en extra dimension. Detta ersätter att hänga på puben, man pratar om livet i stort och smått och får värdefulla vänskaper.
Boris Kulas.Bild: Lars Brundin
Han framhåller att han kapade sin tidigare Vasaloppstid med två timmar förra gången, trots att han redan sedan tidigare hade mycket erfarenhet. Det kostade en rejäl slant, minst 50 000 kronor plus utrustning.
I Skåne drar träningen igång på allvar i början av september, juliträningen är en tjuvstart och tre deltagare är på plats. Arrangörerna siktar på en grupp om åtta.
Boris Kulas, Håkan Gedda och Anders Svahn sätter vant på sig rullskidorna. Tillsammans med representanten för Rullskidcenter, fystränaren och tekniktränaren rullar de till cykelvägen mellan bygghandeln och tågspåret i Landskrona för att köra lite stakning. Tränarna tittar på hållning och balans och på var åkarna lägger kraften i stakningen.
– Detta är inga nybörjare, men även Charlotte Kalla tränar ju teknik, säger Jonas Arnkvist från Varberg som ansvarar för teknikträningen.
Träningsgruppen CCC 1 000 tjuvstartar sin träning i Landskrona.Bild: Lars Brundin
Varken Håkan Gedda eller Anders Svahn har tidigare arbetat aktivt med sina affärsnätverk på något liknande sätt.
– Att få ett nätverk av likasinnade är en del i en personlig utveckling. Förhoppningsvis öppnar det dialoger affärsmässigt men jag gör det lika mycket av privata skäl, säger säljchefen Anders Svahn.
Håkan Gedda arbetar också med försäljning och har en och en halv timmes enkel resa till träningen i Landskrona. Han blev uppringd och erbjuden att provträna. Samtalen i omklädningsrummen, elittränarna och möjligheten att träffa intressanta människor lockar honom men han har inte riktigt bestämt sig för om han kan vara med.
– Man kan utbyta erfarenheter, hitta kunder, samtal kanske kan leda vidare i karriären om man vill byta jobb. Det måste ge något extra annars kör jag inte tre timmar för att träna.
Gå till toppen