Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Oviss framtid för justitieminister Sessions

USA:s president Donald Trump säger att han är "väldigt besviken" på sin justitieminister Jeff Sessions och att "tiden får utvisa" om Sessions behåller jobbet.

Jeff Sessions och Donald Trump. Arkivbild.Bild: Evan Vucci/AP/TT
Donald Trumps missnöje med Jeff Sessions har varit känt en längre tid. Tidigare i juli sade Trump i en intervju med New York Times att han ångrar att han utnämnde Jeff Sessions till justitieminister, eftersom Sessions förklarat sig jävig och inte velat medverka i utredningen om ryska kopplingar till det amerikanska presidentvalet i fjol.
– Om han hade sagt sig vara jävig före jobbet hade jag sagt: Tack Jeff, men jag kommer inte att välja dig, sade Trump då.
I en intervju på tisdagen sade Trump till Wall Street Journal att han inte bestämt sig ännu om han ska avskeda sin forna allierade eller inte. Och senare under dagen, på en presskonferens, svarade Trump på en fråga om Sessions framtid att "tiden får utvisa det".
Presidenten har också ansett att Sessions inte tagit olika typer av anklagelser mot den tidigare presidentkandidaten Hillary Clinton på allvar. Något som tidigare på tisdagen, svensk tid, motiverade ett hårt angrepp på Twitter.
"Justitieminister Jeff Sessions har intagit en VÄLDIGT vek hållning gentemot Hillary Clintons brott", skrev Trump i ett inlägget.
Den tidigare Alabamasenatorn Sessions var en av de första tongivande republikaner att alliera sig med Trump under dennes presidentvalskampanj. Han har flera gånger sagt att han inte har några planer på att avgå.
Gå till toppen