Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lunds VK satsar polskt

Lunds VK satsar på ett spännande tränarpar den kommande säsongen. Polacken Pawel Rzepinski plockas in som spelande tränare för att komplettera rutinerade Kristian Lund.

Pawel Rzepinski blir spelande tränare i Lunds VK.
– Vi har ett väldigt intressant lag med många fördelar då vi har både unga spelare med stor potential samt lite äldre spelare med stor erfarenhet. Alla är medvetna om att det blir en tuff säsong och att vi kommer behöva jobba väldigt hårt men jag är övertygad att vi kan bjuda på några överraskningar, säger 27-årige spikern Pawel Rzepinski som senast hade uppdrag i Legia Warszawa.
– För mig som blir spelande tränare under denna säsong blir det viktigaste målet att hjälpa de unga spelarna. Målet är att behålla platsen i elitserien, menar han.
Kristian Lund kommer att sköta coachningen i Lunds VM den kommande säsongen.
41-årige Kristian Lund kommer att coachningen under matcherna. Han är tidigare norsk landslagsspelare men har även tre SM-guld. Han har fungerat som tränare på elitnivå i Norge, Danmark och Sverige under 15 år.
– Det känns spännande att få chansen att komma tillbaka till tävlingsvolleyboll på elitnivå. Att få möjligheten att samarbeta med Pawel som har tränarerfarenhet från de högsta ligorna i Polen gjorde valet enkelt, säger Kristian Lund.
Herrlaget spelade senast i elitserien säsongen 2010-11 och står nu inför en comeback i landets högsta liga. Damlaget finns sedan tidigare i elitseriespel.
Gå till toppen