Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Johan Wiland lämnar Malmö FF – klar för Hammarby

Johan Wiland har gjort sitt i Malmö FF. Han saknades på dagens träning och vid 11-tiden på fredagen bekräftade Hammarby och Malmö FF att klubbarna har nått en överenskommelse.

Johan Wiland fanns inte med på dagens träningen. Och efter en tids spekulationer bekräftades det vid 11-tiden att Wiland lämnar MFF för Hammarby.Bild: PETTER ARVIDSON
Malmö FF gjorde tidigare i somras klart med Johan Dahlin. Återvändande Dahlin har ännu inte debuterat i A-lagsammanhang och har heller inte varit med i någon matchtrupp då Magnus Pehrsson inte velat bryta den målvaktskonstellation, Johan Wiland och Fredrik Andersson, som varit lagets målvakter under hela året.
Nu kommer det att ändras.
Redan när värvningen av Johan Dahlin stod klar blev veteranen Johan Wilands framtid i Malmö FF snabbt ifrågasatt. Hammarby dök tidigt upp som en möjlig ny destination.
Läs mer: Johan Dahlin, allsvensk omstart och Europaspel
Johan Wiland har själv öppet pratat om att han gärna vill till Stockholm på grund av familjeskäl där hans barn bor.
Läs mer: Dahlin om återkomsten: "En dröm jag haft sedan jag lämnade"
Johan Wiland fanns inte med på dagen träning på Swedbank Stadion.
Och på fredagsförmiddagen bekräftade både Malmö FF och Hammarby att en övergång var klar.
Läs mer: Guldmålvakten återvänder till Malmö FF
– Vi är överens med Johan om ett avtal som sträcker sig över två och ett halvt år, och vi är väldigt glada över att få en av Sveriges bästa målvakter till Hammarby, säger sportchef Jesper Jansson via ett pressmeddelande.
Daniel Andersson:
–Johan Wiland har bidragit med trygghet, rutin och stabilt spel. Han har gjort flera avgörande insatser för oss och har en personlighet som varit en tillgång både på och utanför plan. Vi önskar honom lycka till i den fortsatta karriären.
Johan Wiland:
– Att det nu är klart att det blir Hammarby förenklar min familjesituation. Det tär på en att vara borta mycket från dem, så det ska bli väldigt kul, och skönt, att spela fotboll i samma stad där jag har min familj.
På lördagen möter Hammarby Jönköpings Södra på bortaplan, och Johan Wiland kommer att vara tillgänglig för Hammarby till matchen.
Johan Wiland anslöt till MFF från FC Köpenhamn sommaren 2015. Han gick direkt in i laget som kvalificerade Malmö FF för Champions Leagues gruppspel samma år. 2016 stod han i mål i alla MFF:s allsvenska matcher förutom två när föreningen noterades för sitt 19:e SM-guld. Det året utsågs han också till årets målvakt i ”Allsvenskans stora pris”.
Under sin tid i föreningen gjorde Johan Wiland 58 allsvenska matcher, 12 Europamatcher och 7 cupmatcher.
Gå till toppen