Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Man som sparkade brottsoffer i huvudet anhållen för misshandel

Två unga män blev utsatta för rån och rånförsök på Möllan på fredagskvällen. En man som såg händelsen sprang till platsen – inte för att hjälpa till, utan för att sparka den liggande mannen i huvudet.

Det var vid 23.30-tiden på fredagen som två män i övre tonåren befann sig på Möllevångstorget när de konfronterades av en eller två yngre män.
– En av målsägarna blev slagen i ansiktet med ett knogjärn, och blev fråntagen sin mobiltelefon. Den andre uppfattade att han blev hotad och hamnade på något vis på marken, säger Daniel Jonasson, inre befäl vid Malmöpolisen.
När den unge mannen låg på marken rusade en annan man fram, och riktade en spark mot honom som träffade rakt i huvudet.
Polisen, som hade patruller i närheten, kunde gripa mannen som delade ut sparken på misstanke om misshandel.
– Efter förhör blev han anhållen för misshandel. Han är inte misstänkt för rånet eller rånförsöket utan han passade på när målsägaren låg på marken. Det är en del människor som hänger i området som gillar att slåss, säger Daniel Jonasson.
Den nu anhållne mannen är född 1994, och känd av polisen sedan tidigare. Han satt fortfarande i förhör vid tiotiden på lördagsförmiddagen.
– Poliserna som jobbar i yttre tjänst kände till honom vid namn.
Oprovocerat våld är inte något okänt fenomen hos polisen.
– Min uppfattning är att sådant här kan hända var som helst i Malmö, det är egentligen inte koncentrerat till några särskilda stadsdelar, säger Lars Gunnar Backemyr, inre befäl hos Malmöpolisen.
Gå till toppen