Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Snickersätaren som blev en finsmakare

En kurs utanför Lyon, ett kök i en källare och ett brinnande intresse. Det receptet gav Veberöd ett eget pralinmakeri och gjorde snickersätaren Kim Lantz till en finsmakare.

De otaliga momenten för att få en färdig pralin måste göras med noggrannhet. Här ska Kim Lantz sänka temperaturen på chokladen från 55 till 27 grader genom att skyffla runt den på ett marmorbord.Bild: Sandra Henningsson
Kim Lantz vänder upp och ned på den stora skålen och ser litervis med mörk choklad rinna ned på den tjocka marmorskivan. Hon börjar skyffla runt den över bordet. Hela tiden med ett öga på en liten termometer. När chokladpölens temperatur sjunkit till exakt 27 grader är det dags för nästa moment.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen