Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Spårvägsbygget hindrar försäljningen

Sedan spårvägsbygget vid Clemenstorget påbörjades i april i år har pizzerian Vespas försäljningssiffror sjunkit. Men kommunen kan inte erbjuda ekonomisk kompensation.

Michael Lundin, vd för Vespa, skriver i ett brev till kommunen att pizzerians försäljningssiffror tydligt har minskat sedan spårvägsbyggnationen kring Clementorget påbörjades.
Han skriver också att förändringen har blivit ännu tydligare under de senaste veckorna sedan den andra infartsvägen mot Vespa också spärrats av på grund av vatten- och fjärrvärmearbete.
I sitt brev efterlyser han tidsplaner för arbetena samt frågar efter möjlighet till kompensation. Men kommunen säger nej.
– De svarade att det inte var något som de skulle ta upp och att spårvägsbygget är beräknat att ta några år, säger Michael Lundin.
För Vespa innebär det förändringar i verksamheten.
– Vi behöver anpassa verksamheten, hur vi ska göra det vet jag inte än men vi ska ha ett styrelsemöte då vi diskuterar frågan, säger Michael Lundin till Sydsvenskan.
Han är positivt inställd till bygget trots den minskade försäljningen.
– Fördelen är ju att det kommer bli väldigt fint när det är klart även om vi och andra verksamheter i närheten, såsom Hemmakväll, drabbas under tiden, säger han.
Heléne Öhrström är administrativ chef på tekniska förvaltningen. Hon menar att ombyggnationer och vägarbeten är något som affärsidkare får försöka stå ut med.
– Alla vägar in till Vespa är ju inte avstängda, tyvärr får man försöka hantera de ombyggnader som sker vi kan inte göra något åt det, säger hon.
Hur länge till kommer trafiken kring Clemenstorget att störas?
– Enligt den ansökan vi har fått in så bedöms arbetet slutföras i slutet av 2018.
Byggena utanför Vespa påverkar kunder som ska hämta pizza.Bild: Sandra Henningsson
Gå till toppen