Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Succén fortsätter för Rolf-Görans gudson – Nordström vann SM-guld

Erik Nordströms raketkarriär fortsätter. Efter topplaceringen i Falsterbo är 15-åringen svensk mästare i hoppning efter tävlingen i Eskilstuna. Gudfadern Rolf-Göran Bengtsson gratulerade från sin egen tävling nere i Belgien.
– Jag pratade med honom efteråt. Han tycker det är jättekul att det går vidare i släkten, säger talangen.

Erik Nordström på Flammabyggets Hamlet under Falsterbo Horse Show.Bild: MATHILDA AHLBERG
Tonåringen som bor utanför Eslöv har precis gått ut grundskolan och fortsätter att imponera på ridsports-Sverige. Efter en raketkarriär som HD/Sydsvenskan tidigare skrivit om, är Erik Nordström nu svensk mästare efter guld i hoppningen på SM i Eskilstuna.
Läs mer: Talangen stöttas av gudfar Rolf-Göran: "Pratar hellre traktorer än hästar"
– Det känns så bra som det kan kännas just nu. Det har varit en väldigt fin tävlingsplats och resultaten har varit det bästa av allt, säger Erik Nordström efter succén.
På Falsterbo Horse Show kom han på andraplats. Veckan innan det deltog han i nordiska mästerskapen där det blev brons med laget och en niondeplacering individuellt. Segern i Eskilstuna är hans största framgång hittills.
– Ja, det är det. Det har rullat på bra hela säsongen. Jag rankar andraplatsen i Falsterbo väldigt högt men detta har varit det största.
Erik Nordström berömmer hur hans häst Hamlet har presterat under tävlingsdagarna.
– Han har varit fin alla dagar. Han visste precis var han skulle och hur han skulle bete sig. Han har aldrig hoppat så fint som han gjort under de senaste dagarna. Han har känts väldigt pigg och glad. Det är sju timmar för oss att åka upp hit men han har klarat det bra.
– Jag får bara hänga på i hans tempo!
Erik Nordström på prispallen tillsammans med tvåan Philip Svitzer (till vänster i bild) och trean Frida Karlsson (till höger i bild).Bild: Privat
Erik Nordström är gudson till Rolf-Göran Bengtsson och ridsportens störste följde Eriks framgångar.
– Jag pratade med honom efteråt. Han tycker det är jättekul att det går vidare i släkten. Han satt på en häst under en tävling i Belgien och skulle hoppa nu. Han tyckte det var jättekul.
Nu vet han om att du ska ta över stafettpinnen om ett par år?
– Ja, jag hoppas det! Då får han välja ut hästarna åt mig, säger Erik Nordström med ett skratt.
Gå till toppen