Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vilken morgonrock gäller i Torekov? Solsidans badstatister reder ut ritualerna

När den populära tv-serien Solsidan nu blir film åker några av rollfigurerna till Torekov. Där får de bland annat lära sig mer om de oskrivna badreglerna på morgonbryggan. Ny vit morgonrock eller sliten? Rätt eller fel att ta cykeln till doppet? Eller är det bara ängsligt?

Det blev en lång väntan för statisterna innan de skulle börja köa till morgonbryggan. I bakgrunden syns det gamla Warmbadhuset.
Det har väl inte gått många skåningar förbi att Torekov i sommar gästats av filmteamet bakom Solsidan. Tillsammans med ett hugat gäng glada morgonbadare sökte jag mig till statistprovspelning på Torekov hotell i mitten av juni. Och några dagar senare var flera av oss på plats när scenerna vid den populära morgonbryggan nedanför Sankta Toras väg, byns gräddhylla, skulle filmas.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen