Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Hamburg: Knivmannen hade extremistiska motiv

Tysk polis patrullerar spärrade på fredagen av stormarknaden där knivattacken ägde rum.Bild: Markus Scholz AP/TT
Tysklands federala åklagarmyndighet har tagit över utredningen av fredagens dödliga knivattack på en stormarknad i Hamburg sedan det framkommit att dådet hade extremistiska motiv.
"Det tycks finnas en radikalislamistisk bakgrund till dådet. Enligt den pågående utredningen har den anklagade självradikaliserats", skriver åklagarmyndigheten i ett uttalande, och tillägger att den misstänkte inte tycks ha kopplingar till någon terrororganisation.
Den 26-årige man som gripits för knivattacken tros höra hemma i Förenade arabemiraten, men ha palestinskt ursprung. I Tyskland hade han fått avslag på sin asylansökan men var trots det kvar i landet eftersom han saknade id-handlingar. Han har tidigare bott i bland annat Sverige och Norge. Tysk polis har sagt att mannen har en "psykiatrisk problematik"
En 50-årig man miste livet i knivdådet. En kvinna och fyra män fick stickskador. Ytterligare en man skadades när gärningsmannen greps.
Gå till toppen